Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 723 kJ / 173 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,22 g |
Tuky | 8,42 g |
Vláknina | 12,45 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 336 mg |
Sůl | 0,83 g |
Sacharidy | 17,03 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jako první připravíme maso, které z každé strany osolíme, opepříme, posypeme sladkou paprikou, sušeným česnekem a dáme stranou na talíř.
Krok 2: Připravíme pánev a do ní dáme trochu oleje nebo kousek sádla. V rozpálené pánvi s tukem dáme z každé strany opéct maso. Maso pak vyndáme na talíř.
Krok 3: Do pánve dáme cibuli, kterou jsme předem oloupali a nakrájeli na plátky a dali lehce orestovat. K cibuli přidáme zpět maso, přidáme ajvar, lehce promícháme, přilijeme trochu vody, asi hrnek. Pánev přikryjeme alobalem a necháme maso dusit doměkka, asi 30-45 minut.
Krok 4: Po 45 minutách alobal sundáme a necháme maso dojít.
Maso nejlépe podáváme s rýží.
Maso nejlépe podáváme s rýží.
Zveřejněno 13. 3. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová plec na ajvaru
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AvnB
Moje poznámka
Vepřová plec na ajvaru
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AvnB
Nejnovější recepty
Květákové karí placičky
Přidáno před 6 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 8 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno před 16 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno 2. 5. 2025 18:49
Pizza Valencia
Přidáno 2. 5. 2025 15:03
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Valašské frgály
bodie před 2 hodinami
Kapr na zelenině
Blofas před 3 hodinami
Mokrá kokosová buchta
Surmei před 4 hodinami
Kuřecí stehna s bylinkami a šunkou
E. J. K. před 5 hodinami
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
chocho před 5 hodinami
Malinový koláč s pudinkem
Kamil1 před 6 hodinami
Povidlové koláče z kynutého jogurtového těsta
zujara14 před 6 hodinami
Honzovy kynuté buchty
Marcela0123 před 7 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 7 hodinami
Jogurtová bábovka
Cerpes před 7 hodinami
Suroviny:
plec vepřová,
cibule,
sůl,
pepř mletý,
paprika sušená sladká,
česnek sušený,
ajvar,
voda,
olej
Komentáře (3)