Aargauské brambory se sušenými jablky
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 19 398 kJ / 4 636 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 28,64 g |
Tuky | 437,77 g |
Vláknina | 17,50 g |
Cholesterol | 401 mg |
Sodík | 8,04 g |
Sůl | 20,00 g |
Sacharidy | 136,66 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept mám z nejakej knihy, bohužiaľ, už si nepamätám z akej. Keďže mám dostatok sušených jabĺk a domácu údenú slaninu, vyskúšala som a neľutujem.
Aargau je kantón vo Švajčiarsku.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 1. 2019 19:14
casino: Ďakujem, potešili ste ma. Dúfam, že prežijete.
24. 1. 2019 16:37
Z kuchyně slyším: "Co to tady tak božsky voní, he?"
Pak břinkla poklička: "Ty si děláš prču, že!"
Potom vyzobala akorát maso...
(ale Ona nemá ráda ani např. povidlovou omáčku s uzeným)
***
První polovina surovin byla z vlastních zdrojů
Vaření bylo jedno velké překvapení:
Po půldni ve vodě byly křížaly skoro jako bláto, ale vařením zpevnily
Vyuzený bok (nevařený) byl jak máslo a po uvaření také zpevnil
Až při vaření jsem přihodil pár poněkud přesušených trnek a nakonec byly OK
Život mě naučil, že asi 30% úspěšného jídla tkví v jeho vhodné prezentaci
Toto kdyby, s nějakým uvěřitelným příběhem, nabídli na velkokarlovickém gastro festivalu, tak jim lidi urvou všechny ruce
***
No, snědl jsem to...
15. 1. 2019 18:44
Jikotka: Keby si bola bližšie, tak ti dám.
15. 1. 2019 13:27
Čekala jsem až dáš recept,uložila jsem si ho do oblíbených... sušená jablka nemám,takže musím počkat...
14. 1. 2019 20:55
Veronika.Hrozna: Veronika áno, ale už, bohužiaľ, nežije. Mali sme ho, bol to kocúrik, 15 rokov, je to britská krátkosrstá modrá mačka. Skutočne krásna mačka a do bytu ako stvorená. Ďakujem ti.
14. 1. 2019 18:59
tejaja: V profile je tvoja mačička? Je rozkošná!
14. 1. 2019 16:51
casino: Nerada varím to isté dookola. Dajte vedieť, ako chutilo či nechutilo.
14. 1. 2019 09:46
No, kam vy na to chodíte?
Vyzkouším, až budu "slaměný" vdovec
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Pórek zapečený s rybím filé
Přidáno před 1 hodinou

Hovězí plátky na hořčici s tarhoňou (z Prostřeno)
Přidáno před 2 hodinami

Rybí polévka s těstovinami
Přidáno před 9 hodinami

Citronová babetka (z Prostřeno)
Přidáno před 13 hodinami

Bostonský krémový koláč
Přidáno před 15 hodinami

Jelení medailonky s povidlovou omáčkou a domácí odpalované gnocchi (z Prostřeno)
Přidáno před 16 hodinami
Právě bylo uvařeno:

Masové koule na bratislavský způsob
uvařil/a Iwka80
před 11 minutami

Vlčická játrová omáčka
uvařil/a KatkaCechova
před 1 hodinou

Bramborové "mini pizzy"
uvařil/a KatkaCechova
před 11 hodinami

Uzená polévka
uvařil/a vakl1
před 11 hodinami

Bramborové bochánky se salámem
uvařil/a alkab
před 12 hodinami

Květákové placičky s uzeným masem
uvařil/a Ilabagr
před 12 hodinami

Květák na paprice
uvařil/a Bernardy@telecom.cz
před 12 hodinami

Jáhlová kaše
uvařil/a Manelka
před 13 hodinami

Brambory pečené v olivové hořčici
uvařil/a marce1
před 13 hodinami

Polévka z řapíkatého celeru s cizrnou a kuskusem
uvařil/a Tonja
před 14 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: co se sušenými jablky
Suroviny: brambory, jablko, slanina, máslo, cukr krystal, sůl
Aargauské brambory se sušenými jablky
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RGZw
8 názorů