Aargauské brambory se sušenými jablky

tejaja Kuchařka: tejaja

4 porce Bramborová jídla 8 názorů

Suroviny

500 g brambor
250 g sušených jablek
500 g prorostlé slaniny
2 lžíce másla
2 lžíce krystalového cukru
sůl
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Sušené jablká namočíme na 12 hod do vody.

  2. Na masle skaramelizujeme cukor. Pridáme jablká aj s vodou, v ktorej sa máčali, vložíme slaninu vcelku a pomaličky na slabom ohni 1 hod dusíme. Kontrolujeme, či netreba podliať.

  3. Potom vložíme na kocky nakrájané zemiaky, prilejeme pol hrnčeka vody, osolíme (ja nesolím, slanina je slaná dostatočne) a dusíme domäkka.

  4. Slaninu vyberieme a narežeme na plátky.

  5. Mäkké zemiaky dáme na taniere a obložíme plátkami slaniny.

Poznámka

Recept mám z nejakej knihy, bohužiaľ, už si nepamätám z akej. Keďže mám dostatok sušených jabĺk a domácu údenú slaninu, vyskúšala som a neľutujem.

Aargau je kantón vo Švajčiarsku.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Aargauské brambory se sušenými jablky

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    casino: Ďakujem, potešili ste ma. Dúfam, že prežijete. :-D;-)

    Odpovědět

  • casino casino

    Z kuchyně slyším: "Co to tady tak božsky voní, he?"
    Pak břinkla poklička: "Ty si děláš prču, že!"
    Potom vyzobala akorát maso...:-(
    (ale Ona nemá ráda ani např. povidlovou omáčku s uzeným)
    ***
    První polovina surovin byla z vlastních zdrojů:-)
    Vaření bylo jedno velké překvapení:
    Po půldni ve vodě byly křížaly skoro jako bláto, ale vařením zpevnily :yes:
    Vyuzený bok (nevařený) byl jak máslo a po uvaření také zpevnil :yes:
    Až při vaření jsem přihodil pár poněkud přesušených trnek a nakonec byly OK :yes:
    Život mě naučil, že asi 30% úspěšného jídla tkví v jeho vhodné prezentaci :yes:
    Toto kdyby, s nějakým uvěřitelným příběhem, nabídli na velkokarlovickém gastro festivalu, tak jim lidi urvou všechny ruce :-)
    ***
    No, snědl jsem to... :-K

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Jikotka: :-) Keby si bola bližšie, tak ti dám. ;-)

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka

    Čekala jsem až dáš recept,uložila jsem si ho do oblíbených... sušená jablka nemám,takže musím počkat...:-):-):-):-K

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Veronika.Hrozna: Veronika áno, ale už, bohužiaľ, nežije. Mali sme ho, bol to kocúrik, 15 rokov, je to britská krátkosrstá modrá mačka. Skutočne krásna mačka a do bytu ako stvorená. Ďakujem ti. ;-)

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    tejaja: V profile je tvoja mačička? Je rozkošná!

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    casino: Nerada varím to isté dookola. :-D Dajte vedieť, ako chutilo či nechutilo. ;-)

    Odpovědět

  • casino casino

    No, kam vy na to chodíte?:-)
    Vyzkouším, až budu "slaměný" vdovec ;-)

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo