Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 021 kJ / 483 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,18 g |
Tuky | 25,97 g |
Vláknina | 20,65 g |
Cholesterol | 80 mg |
Sodík | 98 mg |
Sůl | 0,15 g |
Sacharidy | 35,03 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na másle orestujeme drobně nakrájenou cibuli dosklovata. Přidáme žampiony nakrájené na kousky a kmín. Restujeme asi 5-7 minut.
Krok 2: Ve vývaru rozmícháme mouku a přidáme k žampionům společně se stonkem kopru. Mícháme a necháme 10 minut provařit. Hustotu upravíme mlékem.
Krok 3: Před koncem vaření odebereme 2-3 lžíce omáčky a smícháme se zakysankou. Vše spojíme a vmícháme kopr. Vaříme už jen minutku a dochutíme.
Krok 4: Omáčka díky zakysané smetaně se už nemusí okyselovat a stačí špetka pepře. Podáváme třeba s knedlíky nebo bramborami a můžeme přidat vařené vejce.
Zveřejněno 8. 4. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žampionovo-koprová omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zWnO
Moje poznámka
Žampionovo-koprová omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zWnO
Nejnovější recepty
Cuketový sachr
Přidáno před 9 hodinami
Marmeláda z rynglí
Přidáno před 23 hodinami
Kuřecí karbanátky s pečenými rajčaty (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 2. 9. 2025 20:17:14
Tvarohový chia pohár s ostružinami a čokoládou
Přidáno 2. 9. 2025 20:08:14
Salát z pečených rajčat
Přidáno 2. 9. 2025 16:28:03
Rýžová kaše s jablky
Přidáno 2. 9. 2025 10:01:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Belgické vafle
ne.honzula12 před 2 hodinami
Zapečené špecle se smaženou cibulkou
Linerka před 2 hodinami
Cuketovo-zeleninová směs
MonikaP. před 3 hodinami
Domácí kečup
Mistrova před 4 hodinami
Bábovka z tvarohu
Pavla.fic před 5 hodinami
Drobenková buchta se švestkami
anna.s před 5 hodinami
Rajská z čerstvých rajčat
Onzyx před 8 hodinami
Dukátové buchtičky
Jarda1972 před 8 hodinami
Buchta Rafaelo
Alicia8 před 8 hodinami
Špenátová polévka s mlékem
Kajkajak před 9 hodinami
Suroviny:
žampióny,
cibule,
máslo,
mouka hladká,
kopr čerstvý,
vývar,
smetana zakysaná,
mléko,
kmín mletý,
sůl,
pepř
Komentáře (2)