Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 021 kJ / 483 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,18 g |
Tuky | 25,97 g |
Vláknina | 20,65 g |
Cholesterol | 80 mg |
Sodík | 98 mg |
Sůl | 0,15 g |
Sacharidy | 35,03 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na másle orestujeme drobně nakrájenou cibuli dosklovata. Přidáme žampiony nakrájené na kousky a kmín. Restujeme asi 5-7 minut.
Krok 2: Ve vývaru rozmícháme mouku a přidáme k žampionům společně se stonkem kopru. Mícháme a necháme 10 minut provařit. Hustotu upravíme mlékem.
Krok 3: Před koncem vaření odebereme 2-3 lžíce omáčky a smícháme se zakysankou. Vše spojíme a vmícháme kopr. Vaříme už jen minutku a dochutíme.
Krok 4: Omáčka díky zakysané smetaně se už nemusí okyselovat a stačí špetka pepře. Podáváme třeba s knedlíky nebo bramborami a můžeme přidat vařené vejce.
Zveřejněno 8. 4. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žampionovo-koprová omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zWnO
Moje poznámka
Žampionovo-koprová omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zWnO
Nejnovější recepty
Arabský hummus
Přidáno před 3 hodinami
Pórkový krém
Přidáno před 9 hodinami
Penne s kuřecím masem, brokolicí a mascarpone
Přidáno před 9 hodinami
Poháry s jogurtem a chia semínky
Přidáno před 14 hodinami
Omeleta ze zbylých knedlíků
Přidáno před 15 hodinami
Krkonošské fazole
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Muffiny s kousky čokolády
Nikolw před 1 hodinou
Zapečené brambory s uzeným masem a smetanou
Jasminka4 před 2 hodinami
Vaječný salát se sýrem
panilek před 2 hodinami
Kynutý pletenec s tvarohem a švestkami
habis před 3 hodinami
Francouzské brambory
Lucek před 3 hodinami
Gnocchi zapečené se smetanou, pórkem a anglickou slaninou
Lucek před 3 hodinami
Jahodové nic se špaldovým korpusem
iveta.kroul před 3 hodinami
Pórková polévka s česnekem a kroupami
Dagemar před 3 hodinami
Fofr broskvový koláč
JakubM před 4 hodinami
Otoč, oblíž, omliekuj -OREO
Pavlinakacerova před 5 hodinami
Suroviny:
žampióny,
cibule,
máslo,
mouka hladká,
kopr čerstvý,
vývar,
smetana zakysaná,
mléko,
kmín mletý,
sůl,
pepř
Komentáře (2)