Kroupové karbanátky s nattem
Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 807 kJ / 910 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 20,00 g |
| Tuky | 5,00 g |
| Vláknina | 17,50 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 5 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 187,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Uvaříme kroupy dle návodu.
Krok 2: Cibuli a česnek nakrájíme na kostičky a na oleji opečeme spolu se solí dozlatova. Solí nešetřím, ochutí pak i karbanátky, až se vše smíchá.
Krok 3: Ještě teplé kroupy, opečenou cibuli s nattem smícháme a umeleme na masovém strojku. Ochutíme majoránkou, kdo chce, klidně i čerstvým prolisovaným česnekem a pepřem. Zahustíme škrobem.
Krok 4: Vlhkou rukou tvoříme karbanátky a smažíme na oleji nebo pečeme na vymazaném plechu v troubě.
Krok 5: Podáváme s hrachovou kaší, blanšírovanou kapustou a kvašenou zeleninou. Sypeme opraženými semínky.
Zveřejněno 16. 4. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kroupové karbanátky s nattem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ONEQ
Moje poznámka
Kroupové karbanátky s nattem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ONEQ
Nejnovější recepty
Roláda Hurikán
Přidáno před 6 hodinami
Salát se žampiony a ztraceným vejcem
Přidáno před 15 hodinami
Štrůdl z pomazánkového másla s jablky
Přidáno před 23 hodinami
Speciální bramborový sálát
Přidáno 25. 10. 2025 12:10:25
Kulajda se žampiony a ztraceným vejcem
Přidáno 25. 10. 2025 10:33:07
Cookies s bílou a mléčnou čokoládou
Přidáno 25. 10. 2025 09:27:17
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
mjanickam před 29 minutami
Brokolicová polévka
Hanous7 před 31 minutami
Jablkový závin z listového těsta
sarah38 před 49 minutami
Citronovo-mrkvový koláč / bábovka
Janicee před 1 hodinou
Vepřová plec po Bakoňsku
jana1974 před 1 hodinou
Svíčková na smetaně
Lida.Rose před 2 hodinami
Kořeněná játrová omáčka
brtna před 2 hodinami
Makové řezy s podivným názvem Čuč na drát
hoopoo před 4 hodinami
Pórková polévka s česnekem
ricci před 4 hodinami
Suroviny:
kroupy,
cibule,
česnek,
majoránka,
olej,
sůl
Komentáře (20)
"Natto buď budete milovat nebo nenávidět. Nic mezi tím."
No, cosi podobného se píše i o durbanu
Urážanie ľudí vám ide výborne, ešte to preniesť do inej oblasti.
Napísať dve vety o natte by vás stálo podstatne menej času, ako písať siahodlhé komentáre s vysvetľovaním, prečo to neide.
Viete, trocha slušnosti nikomu ešte neuškodilo.
Pošli další recepty, já se na ně těším.
Nejsme tu diskuzní skupina, jako někde na fb, ale pokud sem vložíte recept a jste slušně požádán o vysvětlení, očekává se stejně slušná VYSVĚTLUJÍCÍ odpověď. Ne - najdi si to na Googlu.
Navíc Karboše dělám od oka. Děláte doma ženský masové karboše? Určitě všichni. Tak do nich určitě taky nevážíte přesně česnek a cibuli že? Každýmu přece po chuti. Jeden má rád víc druhý míň.... To samé se škrobem. Pokud jste přihlášené na webu o vaření, tak přece víte že škrob je na to, aby to drželo pohromadě. Někdo dá jedno vejce, někdo škrob. Je přece jasný že ho nedáte půl pytle ale stačí třeba 1PL....jen aby to drželo pohromadě. Pokud ženský chcete vařit, tak místo psaní komentářů začněte ! Nikdo se do vás nenaváží, jen mě nejde dohromady proč k tomu aby jste zjistili co je jaká surovina potřebujete mě??? Vařím vždy od oka a v tom je to kouzlo
Nebylo by jednodušší do receptu dopsat, co je to natto, než se utrhovat na ty, kteří Vás na něco upozorní?
Napsat, že kdo nežije zdravě ho stejně vařit nebude, je Váš názor a myslím si, že všichni, co vaříme, jsme se také s novými surovinami seznamovali a zkoušeli je. A pokud napíšete hrnek krup, zajisté uznáte, že může být různého objemu. Buďte tedy prosím vstřícná i pro nás ostatní, kteří se tu inspirují. Odkaz jsem přidala, mně to zatěžko není. A snad je to ten, který do jídla dáváte.
Moderátorky jistě opraví v surovinách - hrnek krup, vanička natto, 1 menší cibule, 2-3 stroužky česneku, cca 2 PL škrobu atd.
Bo tak se tady píší recepty.
Hezký den
Ale jinak vítám na webu a docela se těším na další recepty