Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 115 kJ / 2 179 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 124,86 g |
| Tuky | 176,03 g |
| Vláknina | 6,54 g |
| Cholesterol | 1,05 g |
| Sodík | 2,81 g |
| Sůl | 6,30 g |
| Sacharidy | 22,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vykostěné vepřové koleno povaříme v osolené vodě s kořením (nové koření, pepř, bobkový list), zhruba půl hodiny. Nedáváme příliš vody, jen tolik, abychom měli dost na následné podlévání při pečení, takže použijeme ne moc velký hrnec, do kterého jí nemusíme lít mnoho.
Krok 2: Po povaření maso vyndáme a dáme do zapékací mísy, pekáčku nebo remosky, kam jsme na dno nasypali pokrájenou cibuli a nasekaný česnek. Vývar scedíme a ponecháme.
Krok 3: V misce smícháme lžíci jemně nastrouhaného zázvoru a česneku, sójovou omáčku a asi 4 lžíce vývaru. Vše promícháme a touto směsí přelijeme předvařené koleno v zapékací míse, položené kůží dolů. Koleno podlijeme troškou vývaru, zaklopíme a pečeme v předehřáté troubě na 190 °C cca hodinu, za občasného přelití šťávou z masa a případného podlití dle potřeby.
Krok 4: Pak koleno otočíme kůží nahoru a dopékáme pod poklicí doměkka. Přeléváme šťávou z masa, podléváme dle potřeby a ke konci dopečeme krátce do barvy, již bez poklice.
Krok 5: Podáváme s noky, knedlíkem dle chuti, špenátem, zelím...
Zveřejněno 29. 4. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečené zázvorovo-česnekové koleno
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1XQq
Moje poznámka
Pečené zázvorovo-česnekové koleno
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1XQq
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Tuňákový tatarák s avokádovým pyré podle Marka Raditsche
Přidáno před 4 hodinami
Slepované linecké cukroví podle cukráře Skály
Přidáno před 5 hodinami
Jablečné koláčky z listového těsta
Přidáno před 6 hodinami
Špaldové rohlíčky
Přidáno před 14 hodinami
Oříškové oválky
Přidáno před 17 hodinami
Americké lívance s javorovým sirupem
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánočka II
boomgo před 5 minutami
Kuře na kari s jablky
Kody74 před 24 minutami
Vepřová líčka na majoránce
poirotka před 28 minutami
Bramboračka
oldlhot před 59 minutami
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
Suumaa před 1 hodinou
Kuřecí maso na kari s rýží a zeleninou
Danousek před 1 hodinou
Pomazánka z vepřovky s vejcem
Vladex před 1 hodinou
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
jaroslavsotak1 před 1 hodinou
Vaječný likér 8x jinak
KristaO před 2 hodinami
Domácí utopenci
mmmMichal před 14 hodinami
Suroviny:
koleno vepřové,
sůl,
koření nové koření,
bobkový list,
pepř,
voda,
zázvor,
česnek,
omáčka sojová,
česnek
Komentáře (5)