Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nekynutý švestkový koláč

Nadýchaný švestkový koláč s křupavou drobenkou je opravdovou podzimní klasikou. Jemné těsto, šťavnaté švestky a sladká drobenka tvoří skvělou kombinaci, která potěší každého milovníka ovocných dezertů. Přitom jeho příprava je úplně jednoduchá.

Hodnocení receptu je 4,6 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 80 min Doba tepelné úpravy: 40 min

120 min (80 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech = 30 × 40 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie20 884 kJ /
4 991 kcal
Bílkoviny85,67 g
Tuky215,22 g
Vláknina40,00 g
Cholesterol 1,12 g
Sodík 373 mg
Sůl0,72 g
Sacharidy657,94 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Změklé máslo s vejci a cukrem vyšleháme do pěny, přidáme mléko a mouku smíchanou se špetkou soli a kypřicím práškem. Vše ušleháme a vlijeme na velký plech s vyšším okrajem, vymazaný a moukou vysypaný. Krok 2: Těsto rovnoměrně rozetřeme a hustě poklademe vypeckovanými švestkami. Švestky klademe trochu přes sebe, aby se jich vešlo co nejvíce. Krok 3: Posypeme drobenkou a vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme na 180 °C asi 30-40 minut.

TIP: Kterou mouku použít na nekynuté lité těsto

Zveřejněno 28. 8. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nekynutý švestkový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jE94

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nekynutý švestkový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jE94

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Marie Svarcova: Maruško moc děkuji.

:yes::yes::yes: Tento koláč je jedním z těch, které i já mám ráda <3 stále platí, že v jednoduchosti je krása :-) a máš ho krásný :-K

Nyní je čas švestkových koláčů všeho druhu, pro začátečníky si dovoluji přidat poznámku, že švestky klademe řeznou stranou nahoru, aby na nich dobře držela drobenka a do ní můžeme přidat na dochucení mletou skořici. :-K

Suroviny:
máslo, cukr moučkový, vejce, mléko, mouka polohrubá, sůl, kypřící prášek, švestky, tuk, mouka, máslo, cukr krupice, mouka polohrubá

Přidat fotografie receptu