Kávová zrna marcipánová
Výborná a jednoduchá inspirace na oblíbená nepečená kávová zrna. Snadno připravíme falešný marcipán a poradíme si i bez dřevěných formiček. Plníme je kávovou náplní a namáčíme v čokoládě. Jsou opravdu velmi chutná.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 881 kJ / 3 796 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 59,27 g | 
| Tuky | 117,70 g | 
| Vláknina | 25,50 g | 
| Cholesterol | 294 mg | 
| Sodík | 567 mg | 
| Sůl | 1,20 g | 
| Sacharidy | 612,07 g | 
Postup přípravy
Zveřejněno 13. 12. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Kávová zrna marcipánová
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nzYP
Moje poznámka
					 
				
Kávová zrna marcipánová
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nzYP
Nejnovější recepty
	
			 
	
Vlašský salát tradičněji
Přidáno před 1 hodinou
	
			 
	
Omeleta se žampiony
Přidáno před 2 hodinami
	
			 
	
Vločková polévka se zeleninou trochu jiná
Přidáno před 3 hodinami
	
			 
	
Vepřové z jednoho hrnce
Přidáno před 11 hodinami
	
			 
	
Skořicová bábovka s kakaem
Přidáno před 16 hodinami
	
			 
	
Jablíčka z lineckého těsta plněná jablečnou nádivkou
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
	
Hraběnčiny výborné řezy
Rasice před 1 hodinou
	
			 
	
	
Kuřecí čína
mcmiruska před 1 hodinou
	
			 
	
Vepřová plec po venkovsku
limosek před 1 hodinou
	
			 
	
Mleté vepřové maso na Kunovjance
limosek před 1 hodinou
	
			 
	
	
Honzovy kynuté buchty
kimlo před 2 hodinami
	
			 
	
	
Tvarohové lívance
boomgo před 2 hodinami
	
			 
	
Francouzské brambory s mletým masem
Libotovska před 3 hodinami
	
			 
	
Hebká hustá čokoládová poleva
Veronika.Hrozna před 13 hodinami
	
			 
	
	
Andělsky nadýchaný perník
Petra67 před 16 hodinami
	
			 
	
Ovesná polévka s mrkví
Gothaj před 17 hodinami
						Tématické fráze:
						
							kávová zrna s marcipánem, 
						
						
							kávové zrna cukroví, 
						
						
							kávová zrna, 
						
						
							náplň do kávových zrn, 
						
						
							kávová zrna recept, 
						
						
							kávová zrna cukroví, 
						
						
							marcipánové cukroví, 
						
						
							kávové zrno s marcipánem, 
						
						
							forma na kávová zrna, 
						
						
							cukroví kávová zrna, 
						
						
							kávové zrno, 
						
						
							recept na kávová zrna do formičky, 
						
						
							kávové zrno recept, 
						
						
							vánoční cukroví recepty, 
						
						
							recept na kávová zrna ve formičce, 
						
						
							formičky na kávová zrna, 
						
						
							formička na kávová zrna, 
						
						
							kávové zrna, 
						
						
							cukroví z marcipánu, 
						
						
							kavove zrna s marcipanem
						
					
						Suroviny:
						
							cukr moučkový, 
						
						
							mléko sušené, 
						
						
							olej, 
						
						
							med, 
						
						
							voda, 
						
						
							mandlové aroma, 
						
						
							cukr moučkový, 
						
						
							káva mletá, 
						
						
							kakao, 
						
						
							máslo, 
						
						
							solamyl, 
						
						
							čokoláda na vaření, 
						
						
							tuk 100%
						
					
 
	 
 
 
 
 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
 
	 
 
 
	 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Komentáře (42)
Na BB se v mém připadku nedá zapomenout
Cpali to do mě horem dolem, prý abych nebyl chudokrevnej...Navíc jsem ho musel zapíjet železitým vínem
Nevím jak nyní, ale tehdy byl BB zvětší části z mletých sucharů a řekl bych, že ten škrob o kterém tu vedeme řeč byl tepelně upravený (dnes bychom řekli "modifikovaný")
Pominu-li detail, že autorka tady v náplni vynechala rum, tak už od pohledu tu náplň není potřeba zahušťovat. A nastavovat škrobem (což může být také důvod jeho použití), tak to je jako nastavovat nevařenou moukou
Mmch. Výbušná na svých stránkách má parádní recept na kávová zrna, úplně jiný než všechny, které jsem kdy četla
ale som našla toto:
http://www.oetker.sk/sk-sk/slovenska-klasika/bb-pu...
A napr. medzi receptami tam sú aj nepečné guľky z BB pudingu, aj kávové zrná.
Hore v recepte je škrob v náplni, nevidím na tom nič špatného. Ale odborník nie som.
Hmmm, tak to je pro mě novum, cpát do nepečeného cukroví práškový škrob
...ale vím já, co je dnes trendy, když jsem kávová zrna dělal naposledy asi před dvaceti lety