

Okouník mořský na pórkové slámě
Suroviny 2 porce
- 400 g okouna mořského (4 filety)
- citronový pepř
- sůl
- hl. mouka
- pórek
- přepuštěné máslo
Postup přípravy receptu
Filety, které jsou bez kůže a chlazené, bohatě nasolíme a vetřeme do filetů citronový pepř.
Na pánev dáme rozpustit přepuštěné máslo a filety lehce poprášené hladkou moukou opékáme z obou stran do zlaté barvy.
Opékáme pomalu, neboť díky přepuštěnému máslu se nám filety nebudou přepalovat.
Po opečení necháme ještě filátka krátce odpočinout v másle a poté podáváme na pórkové slámě, kterou si připravíme tak, že cca 10 cm špalík pórku podélně překrojíme a poté nakrájíme opět podélně na tenké proužky (slámu). Příloha dle chuti – výborné jsou šťouchané brambory.
Poznámka od kuchařky
Výborná a chutná ryba - nabídka Interspar - pevné bílé maso. Vše se má zkusit. A tady bude brzy "opáčko".
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Okouník mořský na pórkové slámě
-
mořské ryby miluji, krásná fotka a recept napovídá, že si pochutnám...
-
Máš suprové recepty, díky za ně a za tenhle další
-
Ottíku, v jednoduchosti je krása
. Díky za každý recept na topkách, který je umocněn skvělou fotografií
.
+8
-
-
-
Nádherné žravé fotky a super uprava ryby
+4
-
-
Každá ryba dělaná na másle je
. Okouníka mořského neznám.
Kupuji vždy filety bez kůže, ale okouníka bez kůže jsem nezaregistrovala. Receptík se mi moc líbí. Posílám
+ 4.
-
... se teda omlouvám, dnes byl den ve znamení ryb
a po nich je fakt hlad
-
No Colombo,jako vždy,nádhera
-
Colombo, ty mne těmi krásnými fotkami a výbornými recepty vždycky nějak dostaneš, že dostanu hlad
+2.