Okouník mořský na pórkové slámě

Colombo65 Kuchař: Colombo65

Doba přípravy: 20 minut 2 porce Ryby 11 názorů

Suroviny

400 g okouna mořského (4 filety)
citronový pepř
sůl
hl. mouka
pórek
přepuštěné máslo
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Filety, které jsou bez kůže a chlazené, bohatě nasolíme a vetřeme do filetů citronový pepř.

  2. Na pánev dáme rozpustit přepuštěné máslo a filety lehce poprášené hladkou moukou opékáme z obou stran do zlaté barvy.

  3. Opékáme pomalu, neboť díky přepuštěnému máslu se nám filety nebudou přepalovat.

  4. Po opečení necháme ještě filátka krátce odpočinout v másle a poté podáváme na pórkové slámě, kterou si připravíme tak, že cca 10 cm špalík pórku podélně překrojíme a poté nakrájíme opět podélně na tenké proužky (slámu). Příloha dle chuti – výborné jsou šťouchané brambory.

Poznámka

Výborná a chutná ryba - nabídka Interspar - pevné bílé maso. Vše se má zkusit. A tady bude brzy "opáčko".

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Okouník mořský na pórkové slámě

  • isindy isindy

    mořské ryby miluji, krásná fotka a recept napovídá, že si pochutnám...:yes:

    Odpovědět

  • majda1512 majda1512

    Máš suprové recepty, díky za ně a za tenhle další :-)

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Ottíku, v jednoduchosti je krása:yes:. Díky za každý recept na topkách, který je umocněn skvělou fotografií:yes::yes:.
    :-!:-)):yes::yes::-K +8

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

  • thomassinno thomassinno

    Nádherné žravé fotky a super uprava ryby :-) :yes: +4

    Odpovědět

  • michsamant michsamant(neregistrovaný)

  • Sodovka Sodovka

    Každá ryba dělaná na másle je :-p. Okouníka mořského neznám.:-) Kupuji vždy filety bez kůže, ale okouníka bez kůže jsem nezaregistrovala. Receptík se mi moc líbí. Posílám :yes: + 4.

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65(autor receptu)

    ... se teda omlouvám, dnes byl den ve znamení ryb;-) a po nich je fakt hlad:-D

    Odpovědět

  • ruzena ruzena

    No Colombo,jako vždy,nádhera:-K:yes:

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Colombo, ty mne těmi krásnými fotkami a výbornými recepty vždycky nějak dostaneš, že dostanu hlad :-)+2.

    Odpovědět

Tématické fráze: okounek morsky příprava mořského okouna morsky okounek recepty s vokouna nilskeho okounek nilský recept okouník na pánvi okouník-recepty okoun nilsky jak ho nalozit uprava vokoun nylsky okouník nilský filet recepty okoun v alobale norský okoun recept okoun nilský recept recepty z okounka nilského ryba dna pórku morsky okounek na pánvi okounek nilsky recepty okounek mořský recepty okouník zlatý recept okoun nylsky

Zapomněl/a jsem heslo