Soukenický sekaný řízek
Patříte mezi milovníky masa, bůčku a řízků? Tak musíte vyzkoušet soukenický řízek. Recept je jednoduchý a pokrm je to opravdu lahodný. Stačí pár minut na pánvi a voňavý, křehký a šťavnatý řízek se už nese.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 901 kJ / 2 127 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 100,78 g |
| Tuky | 188,01 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 544 mg |
| Sodík | 513 mg |
| Sůl | 0,96 g |
| Sacharidy | 8,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bůček bez kůže a kostí umeleme.
Krok 2: K bůčku přidáme mléko, vejce, pepř a sůl, dobře promícháme a uložíme přes noc do lednice.
Krok 3: Druhý den ze směsi tvarujeme řízky, obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance. Poté smažíme v horkém tuku dozlatova.
Krok 4: Jako přílohu můžeme podávat brambory, bramborový salát bez majonézy nebo jen chleba a třeba zeleninový salát nebo kyselé okurky.
Zveřejněno 4. 6. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Soukenický sekaný řízek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pPzr
Moje poznámka
Soukenický sekaný řízek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pPzr
Nejnovější recepty
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 3 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 4 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 7 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 8 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 11 hodinami
Sýrová pomazánka podle ČSN
Přidáno před 13 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vosí hnízda
RNiklova před 11 minutami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
BinaSa před 13 minutami
Vánočka Moniky Absolonové
Iricek před 18 minutami
Hrášková polévka - jednoduše
jitkahot před 57 minutami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
TetianaCherneha před 1 hodinou
Nejlepší marokánky
H33inrich před 1 hodinou
Plněný Hermelín s pivní omáčkou a bramborem
Sahula před 1 hodinou
Babiččina čočková polévka
pesmax před 1 hodinou
Bramboráky
jahodp před 2 hodinami
Zapečené vepřové plátky
jahodp před 2 hodinami
Tématické fráze:
soukenický mletý řízek,
soukenický řízek se sýrem,
sekaný řízek,
soukenické řízky,
recept na smažený soukenický řízek,
smažený soukenický řízek,
recept na sekany rizek,
sukenický řízek,
sekany řízek se syrem,
holandský sekaný řízek,
sekaný mletý řízek se sýrem,
recept na sekaný holandský řízek,
soukanicky rizek,
sokenicky rizek,
soukeniký řízek,
sekaný řízek recept,
recept na sooukenickky řízek recept,
soukeniký řízek,
recepty sekany rizek,
sekany řízek z bůčku
Suroviny:
bůček,
mléko,
vejce,
sůl,
pepř mletý,
vejce,
mouka hladká,
strouhanka,
sádlo
Komentáře (24)
A nechápu tyhle styly jen pomlety maso a sůl.
Musí být děsně planý nebo naopak přesolený protože to zjistíte až po udělání 🙄
Soukenický řízek podle normy ČSN: Základem úspěchu je pěkně prorostlý bůček, skvělou vláčnost zajistí i mléko
Dík za připomínku, dávno jsem nevařila, musím napravit
my do holandského dáváme sýr, tento je bez něj takže mu říkáme "jen" mletý řízek