Řízek z bůčku s česnekem

Suroviny

Bůček -plátky dle počtu strávníků
sůl
česnek dle chuti na potření plátků
vajíčko
strouhanka
hladká mouka na obalení
olej nebo sádlo na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Bůček si narájíme na plátky pokud možno širší, pořádně naklepeme, osolíme, potřeme česnekem, obalíme v trojobalu a smažíme na mírnějším ohni, aby se pomalounku prosmažili. Příloha běžná, jako u klasických řízků.

Komentáře k receptu Řízek z bůčku s česnekem

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Kdykoliv děláme řízky z čehokoliv, vždy uděláme alespoň dva z BŮČKU ! ! Máme ho rádi oba dva se ženou potom studený, třeba večer jen tak na prkýnku a jen tak s chlebem a něčím k tomu kyselího. To je potom pohodička a v žaloudku jako v pokojíčku. +bodík.;-)

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    Jano, ty pokušitelko :-p Bod pro Tebe

    Odpovědět

  • Jo a děda měl rozhodně pravdu!;-)

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    Když by byl libový bůček - už to vidím na talíři. Děda (řezník) vždy tvrdil, že bůček je nejlepší masíčko.:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: řízky z bůčku vařený bůček s česnekem bůček jako řízek příloha k bůčku bucek s cesnekem smažený řízek z bůčku česnekové řízky česnekový řízek řízky s česnekem vepřove řizky s česnekem pečený bůček s česnekem bůček na česneku sekane rizky z bucku bucek na rizek marmeládové řezy řízky na česneku recept bůček jako řízek řízky z vepřového bůčku recepty z bucku bucek jako řízek recept