Suroviny pro 8 kusů
8kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 22 995 kJ / 5 496 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 123,04 g |
| Tuky | 262,02 g |
| Vláknina | 27,20 g |
| Cholesterol | 849 mg |
| Sodík | 3,50 g |
| Sůl | 8,62 g |
| Sacharidy | 647,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do robota dáme vodu, mléko, sůl, bílky a olej. Rozdrobit droždí a promíchat rukou (nejlépe v gastro rukavici - tolik se nelepí na prsty). Přisypat část mouky a opět rukou propracovat, dál už necháme pracovat robota. Postupně přidáváme zbytek mouky a necháme hnětat, dokud není těsto vláčné. Kynout pod folií při pokojové teplotě 60 minut, nebo v parní troubě při 38°C 30 minut (program kynutí těsta).
Krok 2: Po vykynutí si namastíme ruce olejem a pracovní plochu rovněž a prsty těsto roztaháme na obdélník. Na něj rozdrobíme rovnoměrně polovinu másla. Máslo zapracujeme prsty do těsta. Poté těsto přeložíme na třetiny. Na každou třetinu opět zapracujeme máslo. Nejprve jednu třetinu shora, pak zdola, máme tedy tři vrstvy těsta s uvnitř zapracovaným máslem. Těsto neustále roztahujeme a tvarujeme do obdélníku. Poté rádýlkem nařežeme 4 cm široké pruhy. Vždy dva pruhy stočíme do vrtule a utvoříme věněček. Na plech max. 4 kusy, hoooodně nabydou.
Krok 3: Briošky pomažeme žloutkem s trochou javorového nebo datlového sirupu. Můžeme je též posypat mákem, skořicí nebo chia semínky. Troubu rozpálíme na 220 °C , vložíme briošky, ztlumíme na 195°C a přidáme páru na 25%. Pokud nemáme parní troubu vložíme na dno pekáček s vodou. Pečeme 10 - 15 minut podle požadované barvy pečiva. Před vyjmutím zkoušíme propečenost špejlí nebo sushi hůlkou.
Zveřejněno 5. 2. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nadýchané máslové briošky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j7mP
Moje poznámka
Nadýchané máslové briošky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j7mP
Nejnovější recepty
Vepřové kostky s růžičkovou kapustou
Přidáno před 6 hodinami
Jablíčka z listového těsta s plátky jablek
Přidáno před 6 hodinami
Linecký koláč s jablky a mrkví
Přidáno před 7 hodinami
Karbanátek z mletého masa pečený na zelném listu
Přidáno před 7 hodinami
Matjesový tatarák na topinky
Přidáno před 7 hodinami
Kančí řízky v hořčici
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Francouzské palačinky
káťa před 4 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
jabarka před 5 hodinami
Krémová květáková polévka
zdenioka před 5 hodinami
Jablkové řezy s ořechy a čokopolevou
káťa před 5 hodinami
Hlávkové zelí s cuketou a vepřová plec na jablkách
Sahula před 6 hodinami
Dušená plec s hlávkovým zelím
Sahula před 6 hodinami
Květákové karbanátky
Kajkajak před 6 hodinami
Kuřecí játra v skoro bramborákovém těstíčku
Sahula před 6 hodinami
Tukové rohlíky
brabjan4547 před 6 hodinami
Brokolicová polévka
KetyHu před 7 hodinami
Suroviny:
vejce,
voda,
mléko,
olej,
sůl,
cukr,
droždí čerstvé,
mouka hladká,
máslo
Komentáře (5)