Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 173 kJ / 1 953 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 201,08 g |
Tuky | 91,37 g |
Vláknina | 7,20 g |
Cholesterol | 1,02 g |
Sodík | 442 mg |
Sůl | 1,10 g |
Sacharidy | 79,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Předvařené dršťky zalijeme vodou a povaříme asi půl hodiny. Poté dršťky nakrájíme na nudličky (vodu po vaření nevyléváme).
Krok 2: Na sádle osmažíme cibuli skoro dozlatova, zaprášíme moukou a za stálého míchání doděláme, až mouka zpění a zbělá.
Jíšku zalijeme vývarem z drštěk, rozmícháme a provaříme. Krok 3: Přidáme pokrájené dršťky. Dochutíme solí, pepřem, česnekem a majoránkou.
Jíšku zalijeme vývarem z drštěk, rozmícháme a provaříme. Krok 3: Přidáme pokrájené dršťky. Dochutíme solí, pepřem, česnekem a majoránkou.
Zveřejněno 17. 11. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dršťky zadělávané
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9RX4
Moje poznámka
Dršťky zadělávané
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9RX4
Nejnovější recepty
Cuketovo-brokolicová polévka
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí kousky s domácí omáčkou à la Uncle Ben’s
Přidáno před 6 hodinami
Pečené kuře na paprice
Přidáno před 9 hodinami
Zeleninový salát s pekingským zelím
Přidáno před 17 hodinami
Kančí guláš se zelím
Přidáno před 17 hodinami
Zelí s vepřovým masem
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Bohunka37 před 18 minutami
Rychlý švestkový koláč
Miroslav73 před 1 hodinou
Polévka z vývaru
Kajkajak před 2 hodinami
Květáková polévka
ilonkakulisek před 3 hodinami
Banánové lívance
MichaelaZamostna před 3 hodinami
Panzanella s pečenými rajčaty
preclik.jana před 3 hodinami
Dvacetiminutový švestkový koláč
Petulice před 3 hodinami
Vydatná hrachovka
Fitulka před 4 hodinami
Pečená švestková povidla
Fitulka před 5 hodinami
Italské plněné placky
Lucie1001 před 6 hodinami
Suroviny:
dršťky,
voda,
sádlo,
cibule,
mouka hladká,
sůl,
pepř,
česnek,
majoránka,
paprika sušená sladká
Komentáře (5)
***
Aby jídlo nemělo tzv. "psí" barvu, tak jsem ho přibarvil mletou paprikou
Profesionální by bylo papriku "rozpustit" v horkém tuku...
...ale já to odbyl rozmícháním samotné papriky přímo v jídle