Suroviny pro 20 porcí
20porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 33 359 kJ / 7 973 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 133,19 g | 
| Tuky | 494,07 g | 
| Vláknina | 33,00 g | 
| Cholesterol | 1,37 g | 
| Sodík | 6,93 g | 
| Sůl | 0,70 g | 
| Sacharidy | 731,90 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: V hrnci rozpustíme máslo, med, cukr a odstavíme. Necháme mírně vychladnout a přidáme vejce rozšlehaná v mléce, vsypeme mouku se sodou a vypracujeme vařečkou hladké těsto. Vyndáme na vál, prohněteme, necháme zakryté fólií chvilku odstát. Zapneme troubu na 180 °C.
	Krok 2: Zatím v hrnci rozehřejeme máslo, med a cukr, přidáme nahrubo nasekané ořechy a vše promícháme.
	Krok 3: Z těsta vyválíme na pečícím papíru 2 pláty na velikost plechu 32x23 cm. Na jeden (horní) plát natřeme a urovnáme ořechovou hmotu. Každý plát pečeme cca 8-10 minut dozlatava (podle trouby, hlídáme). Necháme na mřížce zcela vychladnout. Poté uděláme krém.
	Krok 4: Ušleháme šlehačku. Do šlehací mísy připravíme dle návodu na obalu želatinu, po částech zašleháme tvaroh s cukrem a zakysanou smetanu, nakonec zlehka ručně metličkou vmícháme ušlehanou šlehačku.
	Krok 5: Na spodní plát naneseme polovinu krému, uhladíme,  poklademe sušenkami Lotus, navrstvíme druhou polovinu krému, uhladíme a zakryjeme ořechovým plátem. Lehce přimáčkneme. Na tácu nebo desce dáme do mikrotenu a uložíme v chladu do druhého dne.
	Krok 6: Odřízneme tence okraje a nakrájíme na řezy nebo kostky.
Zveřejněno 26. 2. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Medové prokládané řezy s ořechovým vrškem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Zq1R
Moje poznámka
					
				
Medové prokládané řezy s ořechovým vrškem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Zq1R
Nejnovější recepty
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 6 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 22 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 2 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 4 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 4 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 5 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 5 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 6 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 15 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 17 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 18 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 18 hodinami
						Suroviny:
						
							máslo, 
						
						
							cukr krupice, 
						
						
							med, 
						
						
							mléko, 
						
						
							vejce, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							soda jedlá, 
						
						
							ořechy, 
						
						
							arašídy, 
						
						
							cukr moučkový, 
						
						
							cukr vanilkový, 
						
						
							máslo, 
						
						
							tvaroh plnotučný, 
						
						
							smetana zakysaná, 
						
						
							cukr moučkový, 
						
						
							želatina, 
						
						
							smetana ke šlehání, 
						
						
							sušenky karamelové
						
					
	
			
	
	
	
Komentáře (5)