Tradiční bezlepková zelňačka s klobásou
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 024 kJ / 723 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 23,48 g |
Tuky | 32,77 g |
Vláknina | 21,41 g |
Cholesterol | 52 mg |
Sodík | 4,04 g |
Sůl | 10,00 g |
Sacharidy | 73,97 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na přepuštěném másle osmahneme na měsíčky nakrájenou cibuli. Jakmile zesklovatí, přidáme na půlkolečka nakrájenou klobásu a chvíli opékáme. Následně přidáme kysané zelí včetně šťávy a zalijeme vývarem (eventuálně vodou, pokud vývar zrovna nemáme). Ochutíme veškerým kořením a vaříme přibližně 20 minut.
Krok 2: Mezitím si zvlášť uvaříme brambory nakrájené na malé kostičky. Pokud bychom je vařili v kyselém prostředí společně se zelím, nikdy by úplně nezměkly. Po 20 minutách vaření zelí rozmícháme v troše vody rýžovou mouku, za stálého míchání vlijeme do polévky a vaříme ještě dalších 5-10 minut.
Krok 3: Nakonec přidáme uvařené kostičky brambor, vybereme bobkové listy i nové koření a podáváme se zakysanou smetanou, případně bezlepkovým chlebem.
Zveřejněno 27. 3. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tradiční bezlepková zelňačka s klobásou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vKGm
Moje poznámka
Tradiční bezlepková zelňačka s klobásou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vKGm
Nejnovější recepty
Meruňkový páj s tvarohem
Přidáno před 7 hodinami
Caesar salát naší rodiny
Přidáno před 8 hodinami
Slávky na asijský způsob
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno 18. 6. 2025 11:00
Cuketová pomazánka
Přidáno 18. 6. 2025 08:02
Obyčejná babiččina květáková polévka
Přidáno 18. 6. 2025 07:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nadýchaný perník
ferda30 před 39 minutami
Krůtí kousky s mrkví a žampiony
Ivca14 před 3 hodinami
Staročeské plátky podlévané pivem
Ivca14 před 3 hodinami
Drobenka na koláč
Pavluska75 před 3 hodinami
Salát z pečené červené řepy a cibule
Jana.Vernerova před 3 hodinami
Špenátová polévka II.
Kajkajak před 6 hodinami
Žampionové placičky s nivou
Panova před 6 hodinami
Tříbarevná buchta (Ala)
Evculina84 před 6 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Kometka35 před 8 hodinami
Suroviny:
zelí kysané,
vývar hovězí,
cibule,
brambory,
klobása,
ghee,
mouka rýžová,
bobkový list,
koření nové koření,
kmín mletý,
paprika sušená sladká,
smetana zakysaná
Komentáře (5)
Já zelňačku zahušťuji tak,že dávám vařit víc brambor.3/4 uvařených brambor přidám do polévky,zbytek rozmixuji tyč.mixérem a tím polévku zahustím.