Suroviny pro 18 porcí
18porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 330 kJ / 2 947 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 124,33 g |
| Tuky | 130,02 g |
| Vláknina | 2,80 g |
| Cholesterol | 2,73 g |
| Sodík | 1,20 g |
| Sůl | 2,70 g |
| Sacharidy | 318,48 g |
Postup přípravy
Nejprve ušleháme bílky se solí do tuhých špiček. V jiné misce ušleháme do husté bílé pěny žloutky s cukrem, přidáme pudinkový prášek, promícháme ručně metličkou a po částech zlehka vmícháme sníh. Rozetřeme na připravený plech a pečeme cca 8 minut dorůžova. Krok 2: Na velkou roládu rozpustíme máslo a necháme zchladnout, vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Bílky dáme do šlehací mísy, přidáme špetku soli, cukr a ušleháme do husté pěny (7-10 min). Pak za stálého šlehání přidáváme postupně žloutky. Smícháme mouku s kakaem, kypřícím práškem a solamylem, prosejeme do vzniklé pěny, přidáme máslo a zlehka ručně metličkou promícháme. Krok 3: Těsto vlijeme na připravený plech, stěrkou uhladíme, dáme do trouby a po 2-3 minutách (až těsto vyskočí), stáhneme teplotu na 160 °C a dopečeme dorůžova cca 10 minut (podle trouby, hlídáme).
Upečený plát sundáme i s papírem na mřížku nebo vál a necháme vychladnout. Krok 4: Zatím dáme do misky tvaroh, cukr, ušlehanou šlehačku a vyšlehaný krém dáme do chladu. Malou roládu potřeme džemem (dala jsem domácí borůvkový). Stočíme z obou stran směrem ke středu roládky a rozřízneme na dva kusy. Krok 5: Velký vychladlý plát rozdělíme na poloviny 34x21 cm. Na každý dáme polovinu tvarohového krému, položíme ke kraji malou roládku a stočíme. Necháme v chladu ztuhnout, můžeme pocákat čokoládou nebo ozdobit šlehačkou. Nakrájíme tenkým ostrým nožem na plátky 1,5 -2 cm.
Zveřejněno 10. 4. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Roláda v roládě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k9Ax
Moje poznámka
Roláda v roládě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k9Ax
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 5 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 12 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 16 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosová očka
Sima1996 před 1 hodinou
Likérové špičky
Sahula před 3 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 3 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 3 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 3 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 4 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 4 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 5 hodinami
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 5 hodinami
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
pudink vanilkový,
sůl,
marmeláda,
vejce,
cukr krupice,
sůl,
mouka hladká,
solamyl,
máslo,
kakao,
kypřící prášek,
tvaroh plnotučný,
cukr moučkový,
smetana,
čokoláda,
olej
Komentáře (7)
A ještě se zeptám, potřebovala bych bezlepkovou variantu, mohl by se na velkou roládu použít jen Solamyl a nahradit jím i mouku? Děkuji.