Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špenát z medvědího česneku s pomazánkovým máslem a ztraceným vejcem

Tato příprava medvědího česneku je podobná klasickému špenátu, s tím rozdílem, že na zahuštění použijeme pomazánkové máslo a nebudeme potřebovat žádný prolisovaný česnek na dochucení. Bylinka se o skvělou chuť postará sama.

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 773 kJ /
902 kcal
Bílkoviny60,48 g
Tuky55,47 g
Vláknina26,70 g
Cholesterol 1,30 g
Sodík 915 mg
Sůl2,05 g
Sacharidy27,98 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli nakrájíme nadrobno a listy česneku pokrájíme na drobné kousky. Krok 2: Do širšího hrnce dáme rozehřát máslo s olejem. Vsypeme cibuli, kterou osmažíme dozlatova. Přidáme pokrájený česnek, lehce osolíme, opepříme, podlijeme vývarem a promícháme.
Slabým varem dusíme pod pokličkou 8 minut. Krok 3: Poté přidáme v hrníčku rozšlehané vejce, zamícháme a necháme srazit. Nakonec vmícháme pomazánkové máslo, odstavíme ze zdroje tepla a pod pokličkou necháme dojít. Krok 4: Mezitím, než se špenát podusí, uvaříme vejce.
Do většího, hlubšího hrnce dáme vařit vodu.
Pro každou porci připravíme sáček a do každého igelitového sáčku kápneme olej a sáček promneme mezi dlaněmi. Do sáčku opatrně vyklepneme vejce a sáček zavážeme volně na uzel. Krok 5: Mezi uzly protáhneme delší vařečku a sáčky ponoříme do hrnce s vroucí vodou. Slabým varem vaříme 3 minuty a poté sáčky z hrnce vyndáme. Krok 6: Hotový špenát dáme na talíře a na něj opatrně položíme vejce ze sáčku. Pro hezký efekt můžeme natrhnout, aby vyteklo trochu žloutku.

Zveřejněno 14. 4. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R2pL

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R2pL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Medvědí česnek mi vyrostl, špenát máme rádi, musí být vynikající, ráda ho uvařím.:-K:-K:-K

Marie Svarcova: Maruško,děkuji ti,že jsi receptu věnovala pozornost:-K
Ale takto to určitě nezkoušej:-!
V surovinách je to rozepsané:2 cm plátek másla a 1 lžíce oleje.
Na pomazánkovém másle s olejem by se neorestovalo vůbec nic.
Já jsem cibulku dělala na rozpuštěném 2 cm širokém plátku obyčejného másla(foto surovin)se lžící oleje.Pomazánkové jsem přidala pouze na zahuštění podušeného špenátu:-8Dávám ho i do dušené mrkve:yes:

:-):yes: zajímavé , vůbec by mě nenapadlo, že na pomazánkovém másle udělám cibulku I když je tam trochu oleje, určitě zkusím :-K

Suroviny:
list medvědího česneku, pomazánkové máslo, vývar masový, máslo, olej, cibule, vejce, pepř mletý, sůl, vejce, olej

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu