Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarohové knedlíčky v jahodové omáčce

Děti milují sladké jídlo a my jim ho můžeme dopřát třeba v podobě těchto knedlíčků. Z tvarohového těsta s krupičkou připravíme malé knedlíčky, které po uvaření servírujeme v lahodné omáčce z čerstvých jahod. A ty nám mohou děti pomoct posbírat.

Hodnocení receptu je 4,6 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Doba přípravy 38 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 3 min bez odležení těsta

38 min (35 min příprava + 3 min tepelná úprava, bez odležení těsta)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 586 kJ /
1 335 kcal
Bílkoviny45,95 g
Tuky30,36 g
Vláknina9,96 g
Cholesterol 91 mg
Sodík 507 mg
Sůl1,28 g
Sacharidy214,51 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy vložíme tvaroh, přidáme dětskou krupičku, špetku soli, vanilkový cukr, změklé máslo, citronovou kůru a zpracujeme těsto. Množství krupičky se může lišit, záleží na použitém tvarohu. Ze začátku dáme spíše méně a pak postupně přisypáváme. Těsto necháme zhruba hodinu odležet v chladničce, ale můžeme ho tam nechat i déle. Krok 2: Pak z těsta vytvoříme zhruba 30 kuliček o velikosti menšího vlašského ořechu. Vhodíme je do vařící vody, po chvíli lehce promícháme a mírným varem vaříme do doby, než knedlíčky vyplavou. Vaříme je zhruba 3-4 minuty. Pak na zkoušku jeden knedlíček vyjmeme a rozkrojíme, abychom zjistili, jestli jsou hotové. Pak je vyjmeme. Krok 3: Omáčku připravíme tak, že jahody odstopkujeme, omyjeme, větší překrojíme a vložíme do kastrůlku, kde přidáme cukr a malé množství z už odměřené vody. Přivedeme k varu a zahustíme škrobem rozmíchaným ve zbytku vody. Opět necháme projít varem a hustotu případně upravíme podle svých představ. Odstavíme a dochutíme troškou citronové šťávy. Krok 4: Servírujeme tak, že nejprve dáme do talíře omáčku a na ni rozložíme knedlíčky. Dozdobíme meduňkou.

TIP: Jak připravit tvarohové knedlíky. Užijte si lahodné letní mlsání s ovocem

Zveřejněno 14. 6. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ERO8l

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ERO8l

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Roztomilé knedlíčky 😍 a teď v jahodové sezoně ideální rychlý oběd.

pavlina.simr: Děkuji. Sezónu jahod je třeba využít naplno. :-K

Voxis: Děkuji za vyzkoušení a jsem moc ráda, že recept nezklamal. :-K

výborné, děkuji za recept<3
omáčku jsem udělala půl na půl mražené a čerstvé jahody, mražené jsem rozmixovala a čerstvé nakrájela na kostičky

Marie Svarcova: Děkuji moc, taktéž za přidané foto. Ale Maruško, svůj recept jsi tady mohla vložit. Já mám knedlíčky malé a neplněné, Tvoje jsou jiné. :-K
Yarushka: Děkuji. :-K

:-)<3:yes: Dobrota to je, dělala jsem takové před týdnem i se zakysankou. Jsem ráda, že jsem nestihla dát sem recept, tento je dokonalý :yes::-K

Ach, to musí být dobrota.. pro sebe bych to ještě vylepšila zakysanou.. :yes:

Suroviny:
tvaroh ve vaničce, krupice dětská, sůl, cukr vanilkový, kůra citronová, máslo, jahody, cukr krupice, škrob kukuřičný, voda, šťáva citronová, meduňka

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu