Hohenwartské fazole s uzeným

Martin z TNV Kuchař: Martin z TNV

Doba přípravy: 2 hod 6 porcí Luštěniny 10 názorů

Suroviny

500 g tmavých fazolí
min 60 dkg uzeného masa
1-2 cibule (červené)
dostatek česneku - 4 stroužky a více
1 rajský protlak
1 dcl kečupu
cukr 1-2 lžíce
olej
pepř
tymián
5 bobkových listů
5 kuliček nového koření
10 kuliček celého pepře
sůl
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Den předem namočené fazole uvaříme v papiňáku asi 30min v neosolené vodě s trojkořením, které máme v kovovém sítku. I s vývarem dáme do jiného hrnce a omyjeme papiňák.

  2. V něm na oleji osmahneme postupně cibuli, potom maso a před koncem chvilku česnek, opepříme.

  3. Přilijeme fazole s vývarem, přidáme protlak, tymián a Masox. Zavřeme papiňák a asi 20min vaříme dál.

  4. Pokud je vše měkké, dodáme kečup, sůl, cukr a zahustíme hl. moukou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 20 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hohenwartské fazole s uzeným

  • Martin z TNV Martin z TNV(autor receptu)

    cecilka:Všechno by se urychlilo.I já to tak jednou udělal.Hlad byl mocnější..:-p

    Odpovědět

  • cecilka cecilka

    Martin z TNV:
    A čo by sa stalo, keby som uvarila údené mäso a potom, podľa vášho receptu pokračovala ďalej, no namiesto sušenej fazule by som pridala konzervovanú=červenú v paradajkovej omáčke:-?.

    Odpovědět

  • Martin z TNV Martin z TNV(autor receptu)

    cecilka:Já taky nemám kaši.Jen to tak vypadá.Fazolky jsou vcelku,měkké,jen ten protlak a zahuštění to tak fajně spojí.

    Odpovědět

  • cecilka cecilka

    Martin z TNV:
    tak to si radšej počkám=budem fazuľu a variť a variť až kým nebude mäkká, ako použiť papiňák. A napokon z toho nebude musieť byť fazuľová kaša.

    Odpovědět

  • Martin z TNV Martin z TNV(autor receptu)

    cecilka:Jistě to bez tlaku taky půjde.Jen mějte trpělivost s časem.Mě se tyhle tmavé vaří skutečně dlouho.Mám to jídlo rád-jako všechny luštěniny.

    Odpovědět

  • cecilka cecilka

    tejaja:....a možno to môže byť skvelé, fazuľovú kašu + údené som ešte ani nerobila, ani nejedla. Skúsim vyskúšať, ale nie v papiňáku, bojím sa ho, raz mi "buchol" , odvtedy ho puužívam ako normálny hrniec, bez pokrievky.

    Odpovědět

  • Martin z TNV Martin z TNV(autor receptu)

    magdalenka:Doplnil jsem,omlouvám se.Postupně to dáme dohromady.:-8

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Ja by som uvítala hmotnosť fazule. Vďaka.

    Odpovědět

  • Martin z TNV Martin z TNV(autor receptu)

    Já ty časy trochu upravil.Jiná fazole,jiný čas.Moje zkušenost je s tmavou fazolí taková.Ale je lepší dovařit než rozvařit.Takže OK.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Tá doba varenia v papiňáku sa mi nezdá. Fazule varím v papiňáku 15 - 20 min a sú mäkké. Ty varíš ešte už mäkkú fazuľu zase v papiňáku ďalších 30 min. Teda spolu 75 minút, teda 1 hod a 15 min. To musí byť z tej fazule kaša.

    Odpovědět

Tématické fráze: fazole s uzeným fazole s uzeným masem pikantní fazole s uzeným recepty na tmavé fazole fazole v papiňáku fazole a dal vařené fazole s uzeným masem testoviny s fazoli a uzenym chorvatsko bílé fazole s uzeným tmava fazole vařime fazole v papinaku

Zapomněl/a jsem heslo