Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 782 kJ / 1 860 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 40,23 g |
| Tuky | 64,07 g |
| Vláknina | 4,40 g |
| Cholesterol | 538 mg |
| Sodík | 357 mg |
| Sůl | 1,03 g |
| Sacharidy | 278,42 g |
Postup přípravy
Krok 1: Čtyři hrníčky vhodné na pečení vymažeme změklým máslem nebo jiným tukem a vysypeme je jemně nastrouhanými piškoty.
Krok 2: Do menší mísy odvážíme mouku, přidáme mletou skořici podle chuti, prášek do pečiva, Solamyl a vše promícháme.
Krok 3: Do další mísy vložíme krupicový cukr, přidáme vejce a ručním šlehačem vyšleháme do bělavé pěny. Za stálého šlehání pomalu přiléváme olej. Pak krátce při nejnižších otáčkách opatrně vmícháme jogurt a následně připravenou moučnou směs. (Nebo jogurt a pak mouku vmícháme už ručně stěrkou.)
Krok 4: Vzniklým těstem naplníme připravené hrníčky, ty vložíme do pečicí mísy remosky o průměru 22 cm a zapneme ji. (Kdo nemá remosku, upeče klasicky v předehřáté troubě při teplotě cca 175-180 °C. Bude se péct kratší dobu, než v remosce.)
Krok 5: Pečeme celkově 40-45 minut, ale po zhruba 20 minutách shora přikryjeme kolečkem alobalu o průměru mísy, aby se povrch nepřipaloval.
Krok 6: Po upečení, odklopení a vyjmutí ze zásuvky můžeme horní díl otočit a na něj ještě na chvíli postavit mísu s hrníčky. Tím, že remoska peče shora, tak moučníky někdy bývají zespodu méně propečené a využije se zbytkové teplo. Pak je odložíme na mřížku a necháme vychladnout.
Krok 7: Po vychladnutí vypichovačem středů, malou lžičkou nebo jiným nástrojem uděláme jamky. Těsto, které jsme vypíchli rozdrobíme a vidličkou spojíme s marmeládou v soudržnou hmotu a středy opět naplníme.
Krok 8: Do menší misky prosejeme moučkový cukr, přidáme citronovou šťávu a umícháme polevu.
Krok 9: Povrch potřeme polevou, dozdobíme cukrářským zdobením a necháme zaschnout.
Krok 10: Konzumujeme přímo z hrníčku moučníkovou vidličkou.
Zveřejněno 22. 6. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Buchta s citronovou polevou z hrníčku - pečeno v remosce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L96vD
Moje poznámka
Buchta s citronovou polevou z hrníčku - pečeno v remosce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L96vD
Nejnovější recepty
Sýrová pomazánka podle ČSN
Přidáno před 2 hodinami
Vánoční oplatky
Přidáno před 18 hodinami
Medové kuličky
Přidáno před 20 hodinami
Pikantní smažený kapr
Přidáno před 21 hodinami
Nakládaný sýr s pečenými rajčátky a česnekem
Přidáno před 22 hodinami
Červená řepa s burratou a piniovými oříšky
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jemné kokosové cukroví
Verunkavh před 6 minutami
Klášterské řezy
Anickamanicka před 42 minutami
Vánoční štola z tvarohového těsta
Hanina_ před 2 hodinami
Vánoční cukroví
fragolina před 7 hodinami
Brambory s vůní mandlí
Fitulka před 12 hodinami
Bílkový chlebíček s kandovaným ovocem
Ututatise před 13 hodinami
Poctivá vánočka
metrix7 před 13 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Slavista62 před 13 hodinami
Krkovička z trouby
Sahula před 13 hodinami
Těsto na perníčky - hned měkké
habis před 14 hodinami
Suroviny:
cukr krupice,
vejce,
olej,
jogurt bílý,
mouka polohrubá,
škrob bramborový,
prášek do pečiva,
skořice mletá,
marmeláda,
cukr moučkový,
šťáva citronová,
máslo,
strouhanka,
zdobení cukrářské
Komentáře (5)