Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Moravský vrabec podle Receptur teplých pokrmů (podle ČSN)

Vepřový moravský vrabec podle norem je osvědčenou klasikou. Stačí základní suroviny jako cibule, kmín a česnek, abychom vykouzlili něco úžasného. Podáváme s bramborovými přílohami v kombinaci se zelím nebo špenátem.

Hodnocení receptu je 4,8 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Pepajz

Snadný

Doba přípravy 140 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 110 min

140 min (30 min příprava + 110 min tepelná úprava)

Suroviny pro 10 porcí

10porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na větší kostky nebo plátky. Cibuli a česnek oloupeme. Česnek nakrájíme nadrobno a cibuli na půlměsíčky. Krok 2: Na pekáč s nakrájenou cibulí vložíme plátky plece a bůčku, osolíme, okmínujeme a přidáme česnek. Podlijeme trochou vody a pečeme. Krok 3: V případě, že máme horkovzdušnou troubu, stačí na 170 °C (v klasické troubě pečeme na 190 °C) zhruba hodinu a půl. Během pečení je vhodné maso alespoň dvakrát obrátit a případně dolít vodu. Krok 4: Po upečení maso dáme stranou, výpek zasypeme hladkou moukou, osmahneme a zalijeme horkou vodou. Necháme provařit minimálně 15-20 minut. Šťávu dochutíme solí, trochou mletého pepře, případně přidáme ještě trochu drceného kmínu a česnek. Krok 5: Jako přílohu podáváme houskový knedlík, bramborový knedlík, případně nočky z bramborového těsta. Obvykle servírujeme s dušeným zelím nebo se špenátem.

TIP: Desatero rad na téma moravský vrabec - rady a tipy

Zveřejněno 29. 3. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lB77

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lB77

Komentáře (2)

Suroviny:
bůček vepřový, plec vepřová, cibule, česnek, sůl, kmín celý, mouka hladká, voda

Přidat fotografie receptu
]
]