Postup přípravy
Krok 1: Na pekáč s nakrájenou cibulí (stačí na půlměsíčky) vložíme plátky plece a bůčku, osolíme, okmínujeme a přidáme česnek. Podlijeme trochou vody a pečeme. S horkovzduchem stačí na 170 stupnů zhruba hodinu a půl. Během pečení je vhodné maso 2x obrátit a případně dolít vodu.
Krok 2: Po upečení maso dáme stranou, výpek zasypeme hladkou moukou, osmahneme a zalijeme horkou vodou. Necháme provařit min 15-20 minut. Štávu dochutíme solí, trochou mletého pepře, případně přidáme trochu drceného kmínu a česnek.
Krok 3: Vhodné přílohy: houskový knedlík, bramborový knedlík, případně nočky z bramborového těsta a pod. Obvyklejší varianta je se zelím, já jsem měl chuť na špenát a proto jsem ho dělal.
Zveřejněno 29. 3. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Moravský vrabec podle Receptur teplých pokrmů (tzv. normy)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lB77
Moje poznámka
Moravský vrabec podle Receptur teplých pokrmů (tzv. normy)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lB77
Nejnovější recepty
Jahodový džem s rebarborou
Přidáno před 10 hodinami
Zeleninový salát – co lednice nabízí
Přidáno před 10 hodinami
Chuťovky s ochuceným sýrem
Přidáno před 11 hodinami
Tortilla s ovocem
Přidáno před 11 hodinami
Plněná mini tortilla
Přidáno před 11 hodinami
Řezy z knedlíků a brokolice
Přidáno před 12 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová játra na slanině
poirotka před 11 minutami
Čajová kolečka
sarik před 6 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky
iveta.kroul před 8 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
LucieKrou před 10 hodinami
Domácí chleba z trouby
LucieKrou před 10 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
LucieKrou před 10 hodinami
Čokoládové řezy s karamelem
Tynagaz před 10 hodinami
Placičky z bramborové kaše
brtna před 10 hodinami
Brambory se špekáčky na pivu
Pencroo před 10 hodinami
Kovbojské fazole
brtna před 11 hodinami
Suroviny:
bůček vepřový,
cibule,
česnek,
sůl,
kmín celý,
mouka hladká,
voda
Komentáře (2)