Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 41 203 kJ / 9 848 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 164,41 g |
Tuky | 462,42 g |
Vláknina | 12,00 g |
Cholesterol | 2,86 g |
Sodík | 1,59 g |
Sůl | 3,47 g |
Sacharidy | 1 251,11 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bílky ušleháme spolu s cukrem a špetkou soli do tuhého sněhu, který drží po vyndání metel "špičky". Postupně všleháme olej a žloutky, nakonec vmícháme mouku smíchanou s kakaem.
Krok 2: Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem (rozměr 25x35 cm) a upečeme v předehřáté troubě - teplota 150-160°C.
Krok 3: Na krém vyšleháme máslo s cukrem a poté po částech všleháme vychladlý bešamel.
Krok 4: Korpus necháme vychladnout, poté odkrojíme pruh 10 cm, aby vznikl čtverec o straně 25 cm, prokrojíme a pokapeme trochou šťávy z kompotu smíchané s trochou rumu. Natřeme vrstvou krému, poklademe jahodami, opět potřeme krémem, přiklopíme vrchním plátem a vše potřeme zbytkem krému, aby se srovnaly případné nerovnosti.
Krok 5: Necháme ztuhnout v lednici alespoň hodinu, poté potáhneme část dortu červenou a část bílou falešnou marcipánovou hmotou a zdobíme vykrájenými kytičkami, které ke korpusu lepíme alkoholem (použila jsem rum) - rychle vyprchá a ozdoby dobře drží.
Zveřejněno 3. 12. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hranatý červenobílý dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jnZz
Moje poznámka
Hranatý červenobílý dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jnZz
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 6 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 7 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 7 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 7 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 7 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 8 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 9 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 11 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 12 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 12 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 13 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 13 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 13 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 14 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 14 hodinami
Tématické fráze:
svatební dorty hranaté,
svatební dort hranatý,
hranatý svatební dort,
hranaté svatební dorty,
červenobílý svatební dort,
dorty recepty,
holčičí dort,
svatební dorty červenobílé,
marcipanovy dort hranaty,
dorty,
hranatý korpus,
marcipánové kulaté holčičí dorty,
dort svatební hranatý,
svatební hranatý dort,
hranaty svatebni dorty,
bešamel do krémů,
obdélníkový dort,
korpus na obdelnikovy dort,
hranatý marcipánový dort,
korpus na hranaty dort
Suroviny:
vejce,
cukr písek,
kakao,
mouka hladká,
olej,
sůl,
máslo,
cukr moučkový,
bešamel,
cukr moučkový,
mléko sušené,
med,
mandlové aroma,
voda,
potravinářské barvivo,
kompot jahodový,
rum
Komentáře (44)
kdyby cokoli, ptej se
aviaris, není čistě bílá - to sušené mléko jí dá spíše nádech slonoviny. Třeba na svatební dort bych ji asi nepoužila, jedině snad s bělobou, ale asi by to stejně nebylo ono