Krkovička na pivu, medu a šalotkách

senky Kuchařka: senky

Doba přípravy: 3 hod Vepřové maso 18 názorů

Suroviny

1000 g vepřové krkovice bez kosti
250 g šalotek (měla jsem dlouhé)
2 lžíce medu
6 lžic světlého piva
sůl
barevný pepř
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme pivo s medem.

  2. Maso dobře omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme.

  3. V pekáčku zalijeme větší částí marinády a dobře vmasírujeme do masa.

  4. Pečeme na 150°C pod poklicí 2 hodiny, čas od času potřeme marinádou. Po 2 hodinách pečení odklopíme, potřeme zbytkem marinády, posypeme čerstvě mletým barevným pepřem a kolem masa rozložíme šalotky.

  5. Teplotu trouby zvýšíme na 200°C a ještě hodinu dopékáme. Hlídáme .Jako příloha se hodí brambory v jakékoliv úpravě.

Poznámka

Mám ráda jednoduché recepty, s minimem ingrediencí a toto je jeden z nich :)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 133 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krkovička na pivu, medu a šalotkách

  • evula evula

    Majka: Pravě to dlouhé pečení na mírnější teplotu dělá s většími kusy masa divy! Je to potom jak dort, ale už jsem se setkala i se strávníky, kteří preferují maso tužší, všem se člověk nezavděčí...

    Odpovědět

  • senky senky(autorka receptu)

    zuzun: :-):-K

    Odpovědět

  • zuzun zuzun

    Siis, sorry, jo, uz to vidim, :-8:-8

    Odpovědět

  • Bahula Bahula

  • maiva maiva

    Hezky upravená krkovička:-p+:yes: nám by chutnalo

    Odpovědět

  • Majka Majka(neregistrovaná)

    Vypadá to dobře, ale dost dlouhá doba pečení

    Odpovědět

  • hanes24 hanes24

    To je baštizna:-!:yes::-)):-D:-8:yes:

    Odpovědět

  • senky senky(autorka receptu)

    Majka8::yes::yes:správně:-K

    Odpovědět

  • senky senky(autorka receptu)

    zuzun: Majka8 odpověděla za mně, je to přesně tak .... jednou hned na začátku a podruhé po 2hod. pečení ;-)

    Odpovědět

  • Majka8 Majka8

    Recept vytisknut a maso vyndané z mrazáku:yes:jasný bodík

    Odpovědět

  • Majka8 Majka8

    zuzun:Já jsem teda pochopila,že se osolí a opepří hned a pak ještě po dvou hodinách přidá barevný pepř.Přečti recept ještě jednou;-)

    Odpovědět

  • zuzun zuzun

    Muzu se zeptat, proc se dava ten pepr az po dvou hodinach peceni? Ja bych to dala hned zezacatku, protoze nevim jaky je v tom rozdil. Diky:-K.
    Jinak je to zradylko a salotky jsou prijemna zmena zeli (ale i po zeli se muzu utlouct). Davam bod, masinko mekoucke v pivu a medu by me udelalo moc stastnou!:yes:

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    Není nad dobře připravenou krkovici - a to tahle teda je:yes:

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Jídlo i foto - paráda!!:yes::yes:+4

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

Předchozí 1 2

Tématické fráze: krkovička na medu krkovice na medu a pivu vepřová krkovice na medu vepřová krkovice na pivu a medu krkovice na medu krkovice na pivě a medu krkovice na pivu a medu maso na pivu a medu vepřová krkovice na pivě krkovice na světlém pivu krkovice s medem na pivě krkovička na medu a pivu krkovička na pivu a medu vepřova krkovice na medu a pivu krkovice na šalotce vepřová krkovička na medu krkovička na světlém pivu krkovička na pivě a medu vepřová krkovice na pivě a med krkovice med

Zapomněl/a jsem heslo