Krémové, citronovo - máslové kuře
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 923 kJ / 1 416 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 39,51 g |
Tuky | 131,20 g |
Vláknina | 2,45 g |
Cholesterol | 316 mg |
Sodík | 1,31 g |
Sůl | 3,25 g |
Sacharidy | 18,94 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kuřecí čtvrtky očistíme a rozdělíme na paličky a spodky. Osolíme a opepříme.
Krok 2: V nádobě vhodné na zapékání (litinová pánev) rozpustíme máslo a na něm orestujeme kuře, kuře vyjmeme. Do výpeku vlijeme vývar, smetanu,citronovou šťávu a kůru, přidáme koření a sýr. Vaříme do rozpuštění sýru.
Krok 3: Přidáme hrst mangoldu, vložíme zpět kuře a dáme zapéct do trouby na cca 200 °C přibližně 25 minut.
Krok 4: Podáváme s rýží.
Zveřejněno 30. 7. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krémové, citronovo - máslové kuře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zpPA8
Moje poznámka
Krémové, citronovo - máslové kuře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zpPA8
Nejnovější recepty
Kuskus s dušeným květákem, kapií a žampiony
Přidáno před 4 hodinami
Meruňkové knedlíky plněné oříškovým máslem, citrónový sorbet
Přidáno před 14 hodinami
Švestkový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 16 hodinami
Pikantní polévka z červené čočky s mrkví a kurkumou
Přidáno před 16 hodinami
Pohár s ostružinami a tvarohovo-smetanovým krémem
Přidáno před 17 hodinami
Piškotové řezy s krémem a ovocem
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dobrá frankfurtská polévka
volvac@seznam.cz před 1 hodinou
Rybízová marmeláda do 10 minut
douver před 3 hodinami
Cuketová topinková směs
douver před 3 hodinami
Vepřová bratislavská plec
Nikuuus před 13 hodinami
Drobenkový koláč s pudinkem
Petik05 před 13 hodinami
Jednoduché bramborové placičky
KnedlesVajcama před 13 hodinami
Vláčný makovec-makovník
kejtinkaa před 15 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
kejtinkaa před 15 hodinami
Broskvová hrníčková buchta
Jitkazmecka před 16 hodinami
Suroviny:
kuře čtvrtky,
mangold,
česnek,
šťáva citronová,
kůra citronová,
vývar kuřecí,
smetana,
parmazán,
tymián,
pepř,
sůl,
máslo
Komentáře (6)
A s citronem a kůrou jak? Z postupu to není jasné. Děkuji.