Restované žampiony

Houby Doba přípravy: 30 minut příprava 0 názorů

Žádná fotografie není k dispozici
Buďte první a přidejte fotografii

Houby Doba přípravy: 30 minut příprava 0 názorů

Suroviny

malé žampiony (ideálně stejně veliké)
nebo větší, pokrájené na stejné kusy
olej
máslo
čerstvě mletý pepř
sůl
citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. V pánvi rozpálíme 1 díl oleje a 1 díl másla.

  2. Vsypeme očištěné a osušené žampiony a restujeme při vyšší teplotě do zlatohněda. Je opravdu důležité dodržet vyšší teplotu aby se houby nedusily, ale restovaly.

  3. Posypeme čerstvě mletým pepřem (nebojte se ho dát víc), zakápneme trochou citronové šťávy (pozor, aby houby neplavaly). Pořádně promícháme. Odstavíme z plotny a osolíme.

Poznámka od kuchařky

Můžeme podávat jako přílohu nebo jen tak mlsat, třeba u televize.

Komentáře k receptu Restované žampiony

K receptu nejsou žádné komentáře.