Krémové, citronovo - máslové kuře
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 923 kJ / 1 416 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 39,51 g |
Tuky | 131,20 g |
Vláknina | 2,45 g |
Cholesterol | 316 mg |
Sodík | 1,31 g |
Sůl | 3,25 g |
Sacharidy | 18,94 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kuřecí čtvrtky očistíme a rozdělíme na paličky a spodky. Osolíme a opepříme.
Krok 2: V nádobě vhodné na zapékání (litinová pánev) rozpustíme máslo a na něm orestujeme kuře, kuře vyjmeme. Do výpeku vlijeme vývar, smetanu,citronovou šťávu a kůru, přidáme koření a sýr. Vaříme do rozpuštění sýru.
Krok 3: Přidáme hrst mangoldu, vložíme zpět kuře a dáme zapéct do trouby na cca 200 °C přibližně 25 minut.
Krok 4: Podáváme s rýží.
Zveřejněno 30. 7. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krémové, citronovo - máslové kuře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zpPA8
Moje poznámka
Krémové, citronovo - máslové kuře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zpPA8
Nejnovější recepty
Bylinkové pesto
Přidáno před 15 hodinami
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno před 21 hodinami
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno před 22 hodinami
Bulgur s restovanou zeleninou, sýrem a klíčky
Přidáno 6. 5. 2025 10:13
Rychlé kynuté knedlíky s rebarborou
Přidáno 6. 5. 2025 05:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Moanka před 5 minutami
Polévka z hlávkového zelí
Moanka před 6 minutami
Koláčky jako kynuté, ale bez kynutí
Moanka před 6 minutami
Carbonara špagety
Moanka před 6 minutami
Rebarborový koláč s mandlemi, vločkami, kokosem a tvarohem
Moanka před 10 minutami
Kanellbular - skořicové šneky
Moanka před 12 minutami
Nekynuté svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní
Moanka před 12 minutami
Jednohubky na párty
Moanka před 12 minutami
Restovaná zelenina se žampiony a omáčkou
Moanka před 13 minutami
Vepřová bratislavská plec
Moanka před 13 minutami
Suroviny:
kuře čtvrtky,
mangold,
česnek,
šťáva citronová,
kůra citronová,
vývar kuřecí,
smetana,
parmazán,
tymián,
pepř,
sůl,
máslo
Komentáře (5)
A s citronem a kůrou jak? Z postupu to není jasné. Děkuji.