Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 256 kJ / 778 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 24,51 g |
| Tuky | 25,22 g |
| Vláknina | 51,15 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 381 mg |
| Sůl | 0,54 g |
| Sacharidy | 88,89 g |
Postup přípravy
Omytá rajčátka přepůlíme. Krok 2: Na olivovém oleji v hrnci zpěníme cibuli, přidáme fenykl a restujeme do zlatavé barvy, přidáme zelí a promícháme. Přidáme rajčátka, protlak, zalijeme horkou vodou a přivedeme k varu. Zmírníme teplotu a vaříme cca 5-7 minut. Krok 3: Přidáme očištěnou, jemně nastrouhanou bramboru na zahuštění, sůl, pepř (lze i chilli) a dle kyselosti protlaku přidáme špetku cukru. Povaříme ještě krátce, aby fenykl a zelí zůstalo naskus. Krok 4: Kdo má rád může přidat do talíře opečenou pikantní klobásku nakrájenou na špalíčky nebo kolečka. Dle chuti dáme nasekaný libeček nebo petrželku.
Zveřejněno 22. 8. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zelná polévka s fenyklem a rajčaty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J6D2D
Moje poznámka
Zelná polévka s fenyklem a rajčaty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J6D2D
Nejnovější recepty
Vepřové kung-pao
Přidáno před 3 hodinami
Tvarohový chlebíček se švestkami
Přidáno před 4 hodinami
Šunkoflekozelo
Přidáno před 7 hodinami
Dýňový chlebíček - muffiny
Přidáno před 8 hodinami
Vlašský salát tradičněji
Přidáno před 10 hodinami
Omeleta se žampiony
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Černé jeřabiny - aronie - na způsob brusinek
jarmilasch před 11 minutami
Obyčejné domácí rohlíky
hufak před 19 minutami
Andělsky nadýchaný perník
Petulino před 35 minutami
Banánový chlebíček II
Krize před 47 minutami
Nadýchaný hrnečkový perník
Mapa56 před 51 minutami
Dip (zálivka) do zeleninových salátů
Geressha před 52 minutami
Zeleninová polévka s krupicovými haluškami
Kajkajak před 1 hodinou
Banánové vafle
Hajecna Katka před 3 hodinami
Utopenci - ráno naložit, večer baštit
L.Komrska před 3 hodinami
Budapešťská pomazánka
VerkaDvorakova před 3 hodinami
Suroviny:
cibule,
fenykl,
zelí bílé,
olej olivový,
rajče cherry,
brambory,
protlak rajčatový,
sůl,
pepř mletý,
klobása pikantní,
libeček
Komentáře (10)
Na klobásu nebyla chuť, tu jindy a jinou. Pikantni, kolečka.