Suroviny pro 1 dávka
Množství je do 2 minitoustovek (formy).
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 880 kJ / 2 600 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 458,76 g |
Tuky | 83,17 g |
Vláknina | 1,66 g |
Cholesterol | 960 mg |
Sodík | 13,32 g |
Sůl | 18,00 g |
Sacharidy | 3,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z masa ukrojíme 4 pláty (do každé formy dva kusy) velikosti dna formy, silné cca 2,5 cm a zbytek masa pokrájíme na kostky 1-2 cm.
Krok 2: Pláty i kostky dáme do mísy, přidáme sůl a ručně masírujeme nejméně ½ hodiny. Během masírování masa postupně přileváme ledovou vodu. Tato fáze je velmi důležitá k tomu, aby se šunka nedrolila a držela pohromadě.
Když je maso pořádně promíchané a lepí se už na ruce, přikryjeme fólií a necháme v lednici do druhého dne. Krok 3: Druhý den vyndáme maso vcelku (pláty) a do zbytku přidáme pistácie, mandle a papriku a ještě promícháme.
Formy vysteleme fólií. Krok 4: Na dno položíme první plát masa, dobře upěchujeme a dáme pokrájenou část.
Opět vše pořádně upěchujeme (nesmí tam být mezery a vzduch), položíme druhý plát masa, opět pěchujeme a pokrájenou část. Překryjeme fólií a víko formy stlačíme jak jen to půjde.
Opět necháme do druhého dne v lednici odpočívat. Krok 5: Ohřejeme vodu na 75 °C, ponoříme formy a vaříme 90 minut.
Po uvaření rychle vložíme do studené vody, kde necháme dokud není pořádně vychlazená.
Když je maso pořádně promíchané a lepí se už na ruce, přikryjeme fólií a necháme v lednici do druhého dne. Krok 3: Druhý den vyndáme maso vcelku (pláty) a do zbytku přidáme pistácie, mandle a papriku a ještě promícháme.
Formy vysteleme fólií. Krok 4: Na dno položíme první plát masa, dobře upěchujeme a dáme pokrájenou část.
Opět vše pořádně upěchujeme (nesmí tam být mezery a vzduch), položíme druhý plát masa, opět pěchujeme a pokrájenou část. Překryjeme fólií a víko formy stlačíme jak jen to půjde.
Opět necháme do druhého dne v lednici odpočívat. Krok 5: Ohřejeme vodu na 75 °C, ponoříme formy a vaříme 90 minut.
Po uvaření rychle vložíme do studené vody, kde necháme dokud není pořádně vychlazená.
Zveřejněno 10. 12. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vrstvená domácí šunka, jak dělám já
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68oQO
Moje poznámka
Vrstvená domácí šunka, jak dělám já
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68oQO
Nejnovější recepty
Kuřecí orzo
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí nudličky se zeleninou a houbami
Přidáno před 16 hodinami
Vepřové nudličky s lesními houbami
Přidáno před 16 hodinami
Flíčky s lesními houbami
Přidáno před 16 hodinami
Kuskus se sušenými rajčaty
Přidáno před 23 hodinami
Cuketový sachr
Přidáno 3. 9. 2025 12:00:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mleté maso s kolínky
MichalRaby před 1 hodinou
Výborná houbová omáčka
Sahula před 1 hodinou
Buchtičky s krémem
polednovakaterina18 před 2 hodinami
Kuřecí maso ve sladké chilli omáčce
AlienX před 3 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
iveta.kroul před 4 hodinami
Fazolový salát s feferonkou
milanow před 4 hodinami
Cuketový perník
MonikaP. před 5 hodinami
Utopenci - ráno naložit, večer baštit
Slavista62 před 5 hodinami
Vepřová pečeně s brambory a mrkví
Martin87 před 6 hodinami
Hrušková marmeláda
RenataMaresova před 6 hodinami
Suroviny:
kotleta,
voda,
rychlosůl,
sůl,
ořechy pistácie,
mandle plátkové,
paprika sušená sladká
Komentáře (8)
Chci Tě poprosit, zda můžeš přidat fotku formiček nebo odkaz na ně - neznám je.
** V bodu 5 píšeš "vaříme ...." - vaří se zcela ponořené ve vodě, nebo jen částečně, nebo na páře?
** Podle fotky mi to připadá, že jsou tam 4 vrstvy masa ???