Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 18 860 kJ / 4 508 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 87,20 g |
| Tuky | 237,58 g |
| Vláknina | 21,88 g |
| Cholesterol | 883 mg |
| Sodík | 491 mg |
| Sůl | 1,68 g |
| Sacharidy | 494,26 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zapneme troubu na 180 °C a plech 23x32 cm vyložíme papírem na pečení. Všechny sypké ingredience prosejeme do mísy, promícháme a přidáme oloupaná a nahrubo nastrouhaná jablka (měla jsem menší a přidala jsem ještě 2 malé hruštičky). V mléce rozkvedláme 2 žloutky a z bílků se špetkou soli ušleháme hustý sníh. Do mísy přidáme mléčnou směs, olej a promícháme. Poté obracečkou zlehka vmícháme sníh.
Krok 2: Těsto vlijeme do připraveného plechu a dáme péct, po 10 minutách snížíme teplotu na 170 °C a pečeme ještě 10-15 minut podle trouby, zkusíme špejlí. Upečenou buchtu přendáme na mřížku a necháme zcela vystydnout.
Zatím uděláme krém. Krok 3: Do šlehací mísy dáme máslo pokojové teploty s cukry a vyšleháme do bílé pěny, po částech zašleháme tvaroh pokojové teploty (přidala jsem příchuť hořké mandle) a dáme do chladu mírně ztuhnout.
Krém navrstvíme na upečený korpus a uhladíme nebo nastříkáme pomocí cukrářského sáčku s řezanou špičkou. Krok 4: Posypeme drobečky, čokoládovou rýží nebo můžeme pocákat rozpuštěnou čokoládovou polevou. Necháme v chladu ztuhnout a nakrájíme na kostky nebo řezy.
Zatím uděláme krém. Krok 3: Do šlehací mísy dáme máslo pokojové teploty s cukry a vyšleháme do bílé pěny, po částech zašleháme tvaroh pokojové teploty (přidala jsem příchuť hořké mandle) a dáme do chladu mírně ztuhnout.
Krém navrstvíme na upečený korpus a uhladíme nebo nastříkáme pomocí cukrářského sáčku s řezanou špičkou. Krok 4: Posypeme drobečky, čokoládovou rýží nebo můžeme pocákat rozpuštěnou čokoládovou polevou. Necháme v chladu ztuhnout a nakrájíme na kostky nebo řezy.
Zveřejněno 17. 12. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jablková buchta s tvarohovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M8DrG
Moje poznámka
Jablková buchta s tvarohovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M8DrG
Nejnovější recepty
Tvarohová štóla s citronovou polevou podle Josefa Maršálka
Přidáno před 4 hodinami
Rybí polévka s jikrami
Přidáno před 16 hodinami
Bramborové placičky s povidlovou omáčkou
Přidáno před 16 hodinami
Šťouchané brambory s uzeným lososem
Přidáno před 17 hodinami
Halušky s vinnou klobásou
Přidáno před 17 hodinami
Vánočka s Nutellou
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Babiččin vaječný koňak
[email protected] před 25 minutami
Hovězí polévka - přesnídávková
Jan Nemec před 2 hodinami
Išlské dortíčky
dra.carol před 4 hodinami
Bramborový salát na chlebíčky
JanaEly před 4 hodinami
Ořechy s krémem
h.skrobankova před 11 hodinami
Košíčky Izidor
zvon23 před 13 hodinami
Listový salát s ořechy
Limek před 14 hodinami
Plátky z krkovičky s omáčkou ze zeleného pepře
Limek před 14 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
LuciFerie před 15 hodinami
Marokánky III - cukroví
KikuLina před 15 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
cukr krupice,
skořice,
kakao,
jablko,
vejce,
sůl,
olej,
mléko,
tvaroh jemný,
máslo,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
tresť rumová
Komentáře (3)