Závitek „Naháč z Vysočiny“

jahoda Kuchařka: jahoda

Vepřové maso 24 názorů

Suroviny

8-10 vepřová kýta (tenkých plátků)
Na směs mletého masa:
3/4 kg mletého vepřového masa
1 šlehačka
1 lžička drceného kmínu
1 lžička sladké papriky
sůl
pepř
Dále:
zeleninový vývar cibule
sádlo do pekáčku
Recept si zatím oblíbilo 29 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa co nejvíce naklepeme, osolíme, opepříme a zabalíme do nich směs mletého masa.

  2. V pekáčku na sádle osmažíme nakrájenou cibuli a narovnáme těsně k sobě naháčky.

  3. Zalijeme horkým vývarem, aby maso bylo téměř potopené a pečeme zakryté v předehřáté troubě na 250st. asi 15minut, potom na 200°C dopečeme dozlatova.

  4. Občas přelijeme vypečenou šťávou. Kdo chce, může v průběhu pečení trošku zahustit šťávu. Pokud plníme tučnějším mletým masem – můžeme po upečení odebrat vypečený tuk.

Poznámka

Zdroj: příloha MF Dnes – Krajové speciality.

Příprava receptu je jednoduchá s minimem koření, ale hodně šťavnatá a jemné sváteční chuti.

V originálu se naháčci plní tak, že dáte válečky mletého masa proti sobě na vzdálenější okraje a stočíme oba směrem k sobě.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 100 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Závitek „Naháč z Vysočiny“

  • Kacenka999 Kacenka999

    Tak tohle vypadá mooooc lákavě, jistě vyzkouším, až koupím kýtu, moc děkuju za tip na oběd <3;-)

    Odpovědět

  • bofinka bofinka

    Karofka: Pise Jahoda /30.1. 2011/ : Mimosa - šlehačka jde celá do sekané (spojí tu sekanou) a dělá to celé potom šťavnaté, něco zůstane v sekané, něco se vypeče. Těžko se to vysvětluje - ale dobře bašt

    Odpovědět

  • Karofka Karofka

    Mimosa.Také jsem hledala co se smetanou, děkuji za objasnění. Recept se mi líbí, Jahoda by mohla do něj doplnit vysvětlení o smetaně.

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    Kouzelné:-*:yes:

    Odpovědět

  • maris maris

    Jahůdko, naháč je fešák a určitě by se mi líbil, i kdyby se oblékl;-):yes::-))+

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Nádhera!:-K:yes::yes:

    Odpovědět

  • jahoda jahoda(autorka receptu)

    Elizo, vím, že focení je Tvůj koníček. Je to poznat nejen z tohoto komentáře, ale samozřejmě hlavně z Tvých fotek.:-K
    Tak v mém případě - obyčejný foťák (bez návodu na focení) a pokud není za oknem to správné světlo, tak fotky nic moc. Večer mám jedno místo asi 30x30cm a vyjde, nevyjde:-D
    A ta okurka - okamžitý nápad toho, co je po ruce.:-8
    Díky, ale hlavně zdraví, že jo:-K

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Myslím to úplně vážně - Jahody fotografie jsou nádherně zasvícené, vytvářejí dojem plastičnosti. :yes: Neříkám, že nejsem spokojená s tím, co přidávám já - to bych to nepřidávala. Ale různost osvětlení dělá hodně...Jahůdka asi fotí při denním světle a nejspíš bude mít kvalitní foťák. Já mám aparát hodně dobrý a pokud jsem stihla zaznamenat, tak nejlepší zde. Ale jen tak cvakám a neumím s ním, věřte nevěřte...:-/ Sázím na kompozici a fotím jen při zářivce v kuchyni, ale Jahoda to má vyladěné všemi směry. Tak to prostě je...:-K

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    musím reagovat na komentík Eli..ty si na něco stěžuj..zrovna ty:-//:-!:-!tvoje fotky jsou excelentní:-!:yes::yes::yes::-K

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Jahůdko, opět krásný recept a úplně nejvíc jsem nadšená z prezentace kyselé okurky...to ladné fotogenické prohnutí se strukturou pupínkové kůry v popředí, k tomu nádherná "kyselo-okurkově" zelená...:-p;-) A zrnka rýže odrážející se na podkladě...Vymazlené fotky, o těch můžeme jen snít...:-):yes:
    No a jídlo, to je bezpochyby výtečné...:-p

    Odpovědět

  • evaebertova evaebertova

  • rebeka rebeka

    paráááda:yes:uloženo,realizováno bude o víkendu,pak písnu;-):yes:

    Odpovědět

  • janusa janusa

    to je krása od pohledu....hned bych ochutnala:-p:yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Náádhera:-p:yes:

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :yes: to je krása, recept i fotky:yes::yes::-K

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: okurky naháče dort naháč recept okurky naháči recept na dort naháč vepřový naháč z vysočiny recept na okurky naháče dort naháč okurky naháčky vepřový naháč jídlo naháč nahac jidlo krajové speciality vysočina naháče z okurek naháče okurky zavitky z vysočiny zavitek okurky nahači recept recepty z vysočiny recept dort nahac příloha mf dnes – krajové speciality.