Postup přípravy
Kolečka s dírkou dáme na ta plná a potřeme vrch. Krok 4: Dáme do vyhřáté trouby jen na několik minut - paštičky jsou velmi rychle upečené dozlatova, hlídáme. Vychladlé naplníme náplněmi podle své chuti, jsou uvedeny příklady. A ozdobíme také tím, co máme rádi. Krok 5: Pokud použijeme čerstvé ovoce (omyté, osušené, nakrájené) doporučuji rozpustit namočený změklý 1 plátek želatiny 10 sec /600 W ve skleněné mističce a želatinou ovoce potřít, aby nezhnědlo a vydrželo svěží. Krok 6: Uvedené množství náplně vystačí cca na 3 těsta. Odkrojky můžeme dát na plech, potřít vejcem, mírně osolit a posypat drceným kmínem nebo kořením podle chuti, upečené zmizí bleskově.
Zveřejněno 21. 12. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Paštičky z listového těsta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkZwp
Moje poznámka
Paštičky z listového těsta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkZwp
Nejnovější recepty
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno před 6 hodinami
Pečená kuřecí stehna se žampionovo-játrovou omáčkou
Přidáno před 7 hodinami
Meruňkový páj s tvarohem
Přidáno před 13 hodinami
Caesar salát naší rodiny
Přidáno před 13 hodinami
Slávky na asijský způsob
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno 18. 6. 2025 11:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ovesné placičky s brokolicí
Brumaire před 1 hodinou
Sirup z kopřiv
Sarka3 před 3 hodinami
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Gourmandise před 3 hodinami
Domácí krtkův dort
Ivinaa před 3 hodinami
Kedlubny do mrazáku
Merylas před 5 hodinami
Nadýchaný perník
ferda30 před 6 hodinami
Krůtí kousky s mrkví a žampiony
Ivca14 před 8 hodinami
Staročeské plátky podlévané pivem
Ivca14 před 8 hodinami
Drobenka na koláč
Pavluska75 před 8 hodinami
Suroviny:
těsto listové,
vejce,
sýr,
máslo,
sůl,
hruška,
olivy černé,
šunka,
máslo,
sůl,
paprika sušená uzená,
petrželka,
paprikáš
Komentáře (7)
Základem je vždy listové těsto, které rozválíme a ze kterého požadovaný tvar vykrojíme nadvakrát, v jednom vykrojíme menší kolečko uprostřed. Plný tvar potřeme rozšlehaným vejcem, propícháme vidličkou, na to dáme vykrojený tvar a znovu potřeme vejcem, aby měly paštičky pěknou barvu a dáme upéci do trouby. Klidně prudčeji na 200°C, do zlatova.
Paštiky dělám většinou játrové také jako jedlé dárky, Paštičky jsou různě naplněné jako pohoštění. - Zkus třeba google
Přesto přeji upřímně dobrou chuť.