Závitky z vepřového masa
Samými dobrotami naplněné masové závitky zrovna volají po vidličce a noži. Připravte je třeba již o tomto víkendu své rodině. Přidejte i oblíbenou přílohu, určitě budou chutnat s rýži, bramborem, či knedlíky. Sklidíte jen a jen pochvalu.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 587 kJ / 2 052 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 136,15 g |
Tuky | 135,03 g |
Vláknina | 14,68 g |
Cholesterol | 538 mg |
Sodík | 2,53 g |
Sůl | 6,04 g |
Sacharidy | 69,17 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve natvrdo uvaříme jedno vejce, zchladíme a oloupeme. Rovněž v osolené vodě uvaříme propláchnutou rýži, ale mírně ji nedovaříme. Scedíme ji, zchladíme a necháme okapat. V této době můžeme už i připravit tzv. suchou jíšku. Je to hladká mouka, kterou dáme do rendlíku se silným dnem a za stálého míchání ji pozvolna nasucho pražíme do béžové barvy a necháme zchladnout. Připravíme-li jí trochu více, necháme v uzavřené skleničce na příští použití.
Krok 2: Plátky masa rozklepeme do většího, širokého, tenkého plátku, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.
Krok 3: Na připravené plátky masa rozložíme náplň. Kousek párku, okurky, špalíček uzené slaniny, 1/4 vejce, cibuli nakrájenou na půlkolečka a vše zasypeme rýží. Maso svineme do závitku a zajistíme kovovými jehlami.
Krok 4: Uzenou slaninu nakrájíme na drobnější kostky, vložíme do kastrolu, přidáme olej a necháme chvíli, aby se slanina lehce osmahla. Pak přidáme nakrájenou cibuli, kterou osmažíme do lehce hnědé barvy. Následně přidáme závitky, ze všech stran je prudce opečeme (pozor, ať nespálíme cibuli) a zalijeme horkou vodou nebo pokud máme, tak vývarem.
Krok 5: Přiklopíme pokličkou a závitky dusíme do měkka. V průběhu dušení je jednou otočíme a pokud je třeba, doléváme průběžně vodu. Měkké závitky vyjmeme.
Krok 6: Šťávu zahustíme moukou rozšlehanou ve vodě, vodu přidáme v množství, dle požadované konzistence. Pokud potřebujeme více šťávy, přidáme ještě malinko mouky. Zahuštěnou šťávu necháme minimálně 20 minut pozvolna vařit.
Krok 7: Provařenou šťávu procedíme, dochutíme a vložíme zpět závitky, z kterých jsme odstranili kovové jehly. Závitky ještě necháme prohřát.
Krok 8: Vhodnou přílohou je rýže a třeba mrkvový salát s jablky.
Zveřejněno 30. 4. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Závitky z vepřového masa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k9yY
Moje poznámka
Závitky z vepřového masa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k9yY
Nejnovější recepty
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 4 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 8 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 12 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 2 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 2 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 6 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 6 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 8 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 8 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 9 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 9 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 10 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 11 hodinami
Suroviny:
maso vepřové z kýty,
sůl,
pepř mletý,
hořčice,
olej,
slanina uzená,
cibule,
mouka hladká,
okurky sterilované,
párky,
slanina uzená,
vejce,
cibule,
rýže
Komentáře (3)