Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablkový závin pro chlapy

Upéct jednoduchý jablkový závin z jogurtového těsta podle tohoto receptu zvládne opravdu každý. Na těsto postačí pár surovin. Závin naplníme klasicky jablky, skořicí, rozinkami a ořechy a během pár minut se moučník rozvoní celou kuchyní.

Hodnocení receptu je 5,0 (36×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Fabio

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby odpočinutí těsta

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby odpočinutí těsta)

Suroviny pro 2 kusy

2kusy

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 447 kJ /
2 497 kcal
Bílkoviny34,50 g
Tuky156,00 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 303 mg
Sůl0,75 g
Sacharidy234,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z mouky, jogurtu a Hery zaděláme těsto, dobře jej propracujeme, rozdělíme na dvě části a dáme odpočinout do chladu. Krok 2: Mezitím oloupeme a nahrubo nastrouháme jablka a rozpustíme máslo na potření. Poté rozválíme těsto na obdélník. Krok 3: Těsto pečlivě potřeme rozpuštěným máslem, posypeme strouhankou, na tu poklademe nastrouhaná jablka. Posypeme skořicí, vanilkovým cukrem a dle chuti přidáme rozinky a sekané ořechy. Krok 4: Včas rozehřejeme troubu na 180 °C. Krok 5: Záviny zabalíme a znovu pečlivě potřeme máslem. Krok 6: Vložíme do trouby a pečeme cca 30 minut.

TIP: Nejlepší jablečné záviny a štrůdly

Zveřejněno 23. 9. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nV35

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nV35

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (40)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Zmizel rychle😃 Děkuji pěkně za recept

Výborný!

Skvělý recept, s těstem se výborně pracuje :yes:

Tak včera jsem pekla podle Vašeho receptu štrůdl. Nemá chybu s těstem se velice dobře pracuje a chuťově je výborné.:-K:-K:-K:-K. A je to s velkým bodíkem :-)

I u nás se po závinu zaprášilo a tak přidávám bodík za celou rodinu :yes:17:yes:

ivulinka: musí,musí :-( :-D... po závinech se zaprášilo tryskovou rychlostí a ještě jsme vyhráli :-))

zizala: jak říkával můj děda, "nejlepší buchta je řízek", to jsem zdědil po něm :-))

Fabio, ženský se přeci poslouchat musí:-D
Myslím si, že jsi udělal dobře a umíchal pro ten tvůj mančaft dvojtou dávku těsta, určitě se po tak výtečném závinu rychle zaprášilo;-)

Fabio: Ráda peču sladké, ale pro mne na jídlo jsou taky lepší slané zákusky. Tohle muselo být moc dobré :-p:-p

Poslechl jsem Ivu a udělal štrůdl naslano z dvojité dávky. Fotky jsem přidal a musím říct, že pro mě je mnohem lepší než ty sladké :)

ivulinka:no jo, to máš pravdu, váleček je metla lidstva:-D, s tím se fakt otravuju pořádně :-D

Tématické fráze:
jablkový závin, jablkový závin z hery, jabkový závin, závin z hery, recepty na jablkový závin, jablkové záviny, jablkový závin recept, jablkoví zavin, štrůdl pro chlapy, jablkovýzávín, zavin z ivy, jablkový závin recepty, štrudl z ivy, těsto na štrúdl přes noc do lednice, vytečny jablkovy zavin, závin jablkový, kluci v akci jablkový závin, jablkovy zavin z ivy, testo z mouky masla a jogurtu, vařeni.jablkovy.zavin

Suroviny:
mouka hladká, jogurt bílý, tuk hera, strouhanka, jablko, cukr vanilkový, skořice, rozinky, ořechy sekané, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu