Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 502 kJ / 598 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 53,38 g |
| Tuky | 24,04 g |
| Vláknina | 11,90 g |
| Cholesterol | 100 mg |
| Sodík | 170 mg |
| Sůl | 0,28 g |
| Sacharidy | 30,98 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do uzavíratelné misky dáme maso nakrájené na nudličky nebo kostky, přidáme sůl, pepř, chilli, sladkou papriku, prolisovaný česnek,1 lžíci oleje, promícháme a uzavřené dáme do chladu nejméně na 30 minut.
Krok 2: Zatím očistíme a nakrájíme cibuli na měsíčky, papriku na proužky a pórek na kolečka. Rozehřejeme hlubokou pánev, přidáme druhou lžíci oleje a maso restujeme za stálého míchání.
Podlijeme vínem a necháme opařit alkohol. Krok 3: Přidáme passatu nebo protlak, špetku cukru, promícháme a podle potřeby podlijeme vodou (lze i kuřecím vývarem). Přidáme nakrájenou papriku a po mírném změknutí také pórek. Krok 4: Podle potřeby dochutíme solí, pepřem nebo chilli. Krok 5: Podáváme s rýží, posypané kolečky pórku, natí cibulky nebo s nudlemi a smaženou cibulkou.
Podlijeme vínem a necháme opařit alkohol. Krok 3: Přidáme passatu nebo protlak, špetku cukru, promícháme a podle potřeby podlijeme vodou (lze i kuřecím vývarem). Přidáme nakrájenou papriku a po mírném změknutí také pórek. Krok 4: Podle potřeby dochutíme solí, pepřem nebo chilli. Krok 5: Podáváme s rýží, posypané kolečky pórku, natí cibulky nebo s nudlemi a smaženou cibulkou.
Zveřejněno 14. 2. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pikantní krůtí kousky na cibuli a pórku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBgwW
Moje poznámka
Pikantní krůtí kousky na cibuli a pórku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBgwW
Nejnovější recepty
Sýrová pomazánka podle ČSN
Přidáno před 1 hodinou
Vánoční oplatky
Přidáno před 18 hodinami
Medové kuličky
Přidáno před 19 hodinami
Pikantní smažený kapr
Přidáno před 20 hodinami
Nakládaný sýr s pečenými rajčátky a česnekem
Přidáno před 21 hodinami
Červená řepa s burratou a piniovými oříšky
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klášterské řezy
Anickamanicka před 16 minutami
Vánoční štola z tvarohového těsta
Hanina_ před 1 hodinou
Vánoční cukroví
fragolina před 7 hodinami
Brambory s vůní mandlí
Fitulka před 11 hodinami
Bílkový chlebíček s kandovaným ovocem
Ututatise před 12 hodinami
Poctivá vánočka
metrix7 před 12 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Slavista62 před 13 hodinami
Krkovička z trouby
Sahula před 13 hodinami
Těsto na perníčky - hned měkké
habis před 13 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
AlienkaKalousova před 13 hodinami
Suroviny:
prsa krůtí,
cibule,
česnek,
pórek,
paprika čerstvá bílá,
feferonka,
passata rajčatová,
víno bílé,
olej olivový,
sůl,
pepř mletý,
paprika sušená sladká,
cukr
Komentáře (3)