Beránek podle Pauluse
Tradičním symbolem Velikonoc je, kromě jiného, také beránek. Těsto je velmi jednoduché, nadýchané díky našlehanému sněhu z bílků a voňavé po citronové kůře. Obzvlášť si dejte záležet na přichystání formy, aby se vám beránka podařilo vyklopit.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 391 kJ / 3 918 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 74,31 g |
Tuky | 174,64 g |
Vláknina | 10,50 g |
Cholesterol | 1,48 g |
Sodík | 568 mg |
Sůl | 1,90 g |
Sacharidy | 494,66 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 8. 4. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Beránek podle Pauluse
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxY70
Moje poznámka
Beránek podle Pauluse
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxY70
Nejnovější recepty
Květákové karí placičky
Přidáno před 3 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 5 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno před 13 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno 2. 5. 2025 18:49
Pizza Valencia
Přidáno 2. 5. 2025 15:03
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapr na zelenině
Blofas před 55 minutami
Mokrá kokosová buchta
Surmei před 1 hodinou
Kuřecí stehna s bylinkami a šunkou
E. J. K. před 2 hodinami
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
chocho před 2 hodinami
Malinový koláč s pudinkem
Kamil1 před 3 hodinami
Povidlové koláče z kynutého jogurtového těsta
zujara14 před 3 hodinami
Honzovy kynuté buchty
Marcela0123 před 4 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 4 hodinami
Jogurtová bábovka
Cerpes před 4 hodinami
Celerové karbanátky s tofu
Pavlina_na_hrad před 4 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr krupice,
máslo,
mléko,
vejce,
kypřící prášek do pečiva,
rum,
kůra citronová,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (4)
Přidala jsem 2 nastrouhaná jablíčka a 1/4 lžičky jedlé sody. Tím pádem ubrala množství mléka na polovinu.
Zbylo i na čtyřlístek.
Děkuji za vynikající recept.