Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 672 kJ / 1 595 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 133,08 g |
| Tuky | 103,20 g |
| Vláknina | 10,06 g |
| Cholesterol | 2,37 g |
| Sodík | 3,34 g |
| Sůl | 8,25 g |
| Sacharidy | 30,90 g |
Postup přípravy
Do větší mísy nebo hrnce dáme studenou vodu ve které necháme ledvinky namočené půl hodiny. Krok 3: Poté ledvinky propláchneme, vložíme je do hrnce s vroucí vodou a jednu minutu necháme blanšírovat. Scedíme do síta, pod tekoucí vodou propláchneme a dáme do nové vařící vody opět na jednu minutu. Celý proces zopakujeme ještě jednou. Tím zmírníme pach močoviny při následujícím vaření. Okapané ledvinky nakrájíme na sousta. Krok 4: Do hrnce na rozehřátý olej dáme nakrájený bůček. Až začne růžovět, přidáme cibuli a restujeme 5 minut. Přidáme ledvinky, kostičky okurek a promícháme.
Dále přidáme mahá koření a papriku, prudce zarestujeme a podlijeme vodou z okurek a vývarem. Krok 5: Slabým varem vaříme bez pokličky 10 minut. Poté přidáme záklechtku z chladného vývaru a mouky, přidáme hořčici a nastrouhané okurky a opět slabým varem vaříme pod pokličkou 10 minut. Na závěr podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Krok 6: Na přílohu se hodí rýže, těstoviny i knedlík.
Zveřejněno 25. 5. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové ledvinky se znojemskou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2VqB
Moje poznámka
Vepřové ledvinky se znojemskou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2VqB
Nejnovější recepty
Tvarohová štóla s citronovou polevou podle Josefa Maršálka
Přidáno před 3 hodinami
Rybí polévka s jikrami
Přidáno před 15 hodinami
Bramborové placičky s povidlovou omáčkou
Přidáno před 16 hodinami
Šťouchané brambory s uzeným lososem
Přidáno před 16 hodinami
Halušky s vinnou klobásou
Přidáno před 16 hodinami
Vánočka s Nutellou
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hovězí polévka - přesnídávková
Jan Nemec před 2 hodinami
Išlské dortíčky
dra.carol před 3 hodinami
Bramborový salát na chlebíčky
JanaEly před 3 hodinami
Ořechy s krémem
h.skrobankova před 10 hodinami
Košíčky Izidor
zvon23 před 13 hodinami
Listový salát s ořechy
Limek před 13 hodinami
Plátky z krkovičky s omáčkou ze zeleného pepře
Limek před 13 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
LuciFerie před 15 hodinami
Marokánky III - cukroví
KikuLina před 15 hodinami
Suroviny:
ledvinky vepřové,
bůček uzený,
cibule,
vývar masový,
lák z okurek,
olej,
okurky sterilované,
paprika sušená sladká,
koření mahá,
vývar masový,
mouka hladká,
hořčice plnotučná,
pepř mletý,
sůl
Komentáře (7)