Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové ledvinky se znojemskou omáčkou

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 25 min

75 min (50 min příprava + 25 min tepelná úprava)

25. 5. 2023 15:04

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie6 672 kJ / 1 595 kcal
Bílkoviny133,08 g
Tuky103,20 g
Vláknina10,06 g
Cholesterol 2,37 g
Sodík 3,34 g
Sůl8,25 g
Sacharidy30,90 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Vždy jsem nechávala opracované ledvinky nějakou dobu namočené ve vodě. O blanšírování jsem se dočetla na internetu a lákalo mě to vyzkoušet.

Pro ty, kteří si netroufají na čištění ledvinek přidávám pár fotek. Je to sice titěrná práce, ale když je ostrý nůž, hlavně špička, tak to jde celkem dobře.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Anna Kocikova Anna Kocikova

26. 5. 2023 19:13

Marie Svarcova: Maruško určitě dám vědět:yes:Také se měj moc hezky:-K

Marie Svarcova Marie Svarcova

26. 5. 2023 07:14

Anna Kocikova: :-) těší mě, že máš zájem a dej vědět až to vyzkoušíš. :-KKrásný den

Anna Kocikova Anna Kocikova

25. 5. 2023 21:00

Jaromira18: Jaruško moc děkuji i za přidané hvězdičky:-8:-KPodobně dělávám kuřecí srdíčka a žaludky a tak mě to lákalo vyzkoušet u ledvinek.I tady jsme si pochutnali:-Q

Anna Kocikova Anna Kocikova

25. 5. 2023 20:56

Marie Svarcova: Maruško děkuji ti za tvou vychytávku na úpravu ledvinek,moc se mi líbí a určitě vyzkouším:-KKamarádka mi poradila stránku z internetu a ta následná vůně při dalším vaření už tak nebila do nosu:-D www.hobbyskritkamaliny.cz/Pripravy/Blansirovani_ledvin.htm

Jaromira18 Jaromira18

25. 5. 2023 18:35

:yes::yes:Jen co je koupím, tak tuto dobrůtku musím uvařit. Moc se těším.:-K:-K:-K

Marie Svarcova Marie Svarcova

25. 5. 2023 16:51

:-)<3:yes::yes: Ledvinky máme moc rádi všichni, dělám je ještě jednodušeji. : Očištěné a opláchnuté dám do hrnce, přidám 1 plnou lžíci celého kmínu, zaliji studenou vodou a přivedu k varu. Jakmile se vytvoří pěna nechám jednou takzvaně překulit a ihned scedím, propláchnu na cedníku studenou vodou a pak už třeba na cibulku atd. Kmín se odplaví a sebere veškerý pach i škodliviny. Někdy zkus, dělám to už cca 40 let - rada jednoho starého kuchaře, :-K:-K

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: ledvinky vepřové, bůček uzený, cibule, vývar masový, lák z okurek, olej, okurky sterilované, paprika sušená sladká, koření mahá, vývar masový, mouka hladká, hořčice plnotučná, pepř mletý, sůl

TopRecepty.cz

Vepřové ledvinky se znojemskou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2VqB