Vepřová krkovice z pomalého hrnce zavařená do zásoby
Udělejte si zásobu skvělého zavařeného vepřového masa. Bude vás to stát trochu času a práce, ale ten výsledek! Voňavé maso, které se jen rozpadá a dá se využít na spoustu skvělého domácího jídla.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 667 kJ / 3 984 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 303,83 g |
Tuky | 307,07 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 855 mg |
Sodík | 819 mg |
Sůl | 1,50 g |
Sacharidy | 1,17 g |
Postup přípravy
Přidáme vývar, kousky vyškvařeného sádla, svázaný libeček a vařečkou promícháme. Krok 2: Hrnec přiklopíme poklicí, nastavíme na program High a necháme pracovat 3,5 hodiny. Krok 3: Masem a šťávou naplníme dobře omyté a vysušené sklenice 1 cm pod okraj. Okraje otřeme papírovou utěrkou a dobře zavíčkujeme. Krok 4: Do velkého hrnce dáme utěrku, narovnáme sklenice a hrnec napustíme studenou vodou cca 2 cm pod okraj sklenic. Krok 5: Zavařujeme 1 hodinu na 90 °C a v hrnci necháme zchladnout. Druhý den zavařujeme opět 1 hodinu na 90 °C.
Po zchladnutí sklenice z hrnce vytáhneme, osušíme a uložíme na tmavém místě. Krok 6: Zavařené maso se hodí použít jako hlavní chod. Je dobré i na pomazánku.
Zveřejněno 29. 5. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová krkovice z pomalého hrnce zavařená do zásoby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6Yjw
Moje poznámka
Vepřová krkovice z pomalého hrnce zavařená do zásoby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6Yjw
Nejnovější recepty
Pizza Valencia
Přidáno před 1 hodinou
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 5 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno před 21 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:28
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 13 minutami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 29 minutami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 2 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 2 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 3 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 3 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 3 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 5 hodinami
Vepřové na smetaně s mrkví a hráškem
RenataMaresova před 5 hodinami
Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví
Lastovia před 5 hodinami
Suroviny:
krkovice vepřová,
vývar vepřový,
sádlo vepřové,
sůl,
libeček
Komentáře (8)
Stará dobrá klasika která nikdy nezklamala