Vepřová plec v zeleninové omáčce z pomalého hrnce

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: 4 hodiny vaření na II. stupni 6 porcí Pomalý hrnec 7 názorů

Suroviny

1,2 kg vepřové plece
200 g špeku
400 g 12% smetany na vaření (2 kelímky)
1 malá cuketa
2 velké cibule
3 velké mrkve
3 velká rajčata
1/4 bulvy celeru
1 lžíce provensálského koření
3 lžíce oleje
sůl
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Špek nakrájíme na širší špalíčky a vložíme je pro snadnější prošpikování masa na chvíli mírně ztuhnout do mrazáku.

  2. Všechnu zeleninu očistíme, rajčata nařízneme do kříže, dáme je do hlubšího hrnce a zalijeme vroucí vodou. Ochladíme je studenou vodou a slupku sloupneme. Poté vše drobně nakrájíme a dáme na dno pomalého hrnce (dále jen PH).

  3. Maso ponecháme vcelku, opláchneme ho a osušíme. Ostrým, dlouhým nožem uděláme podélně do masa otvory a naplníme je ztuhlými špalíčky špeku. Maso zajistíme provázkem, osolíme a posypeme provensálským kořením.

  4. Pak maso ze všech stran opečeme na pánvi s rozehřátým olejem a přemístíme ho do PH na připravenou zeleninu.
    Hrnec zakryjeme poklicí, nastavíme II. stupeň a pomalíme 4 hodiny.

  5. Měkké maso z PH vytáhneme a zeleninu přelijeme do většího kastrolu. Přidáme smetanu a ponorným mixérem vše rozmixujeme. Omáčku podle potřeby naředíme druhou smetanou na námi požadovanou hustotu, dochutíme solí a necháme 2 minutky slabým varem provařit.

  6. Maso naporcujeme a podáváme. Na přílohu se hodí knedlík, rýže i těstoviny.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 33 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřová plec v zeleninové omáčce z pomalého hrnce

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    JanaDorazinova: To by mě nenapadlo,že dva lidi můžou z hlavy uvařit z úplně stejných surovin;-)Posledně jsem vynechala rajčata a přidala kari,také to bylo dobré:-)Recept klidně můžeš také přidat.Když tady můžou být i recepty,kde autor v jednom jídle použije sladkou smetanu a ve druhém zakysanku,přidá to a nikomu to nevadí,tak nevidím žádný problém:-)Děkuji za přidanou fotku,je hezky jedlá:-K

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Eja57: Evi:-D:yes:Ale vážně,byl to opravdu překlep:-8Přeci jen množství původně uvedeného masa by zabralo půlku vagónu,to by byl oběd pro hodně lidí bez domova:-K

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Mám totéž, jen bez špikování. Nenapadlo mne to přidávat, byla jsem si jistá, že je to tady 100x. Tak aspoň přidám foto, pokud nevadí.

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Anna Kocikova: třeba jsi toho chtěla uvařit hodně:-D:-K

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Eja57: No toto:-OJá jsem tam opravdu měla tři nuly...8-(Děkuji za upozornění,komentář a Terezce navíc děkuji za opravu:-*:-K

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Eja57: :-) Myslím, že je. Upravila som to. ;-)

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Není v tom množství masa jedna nula navíc:-O:-?
    Ale by mi to chutnalo:yes:

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo