Vepřová paštika s brusinkami a mandlemi v pomalém hrnci

Suroviny

1 kg vepřové kýty
1 kg bůčku
4 cibule
5 stroužků česneku
1,5 rovné lžičky soli
1/2 kostky másla
¾ lžičky pepře
1,5 lžíce tymiánu
malý panák whisky nebo bourbonu
Dále:
mandle
brusinky - množství je individuální
250 g malin
1 želé Dr. Otker

Postup přípravy receptu

  1. Maso párkrát překrojíme, cibuli na osminky, česnek na plátky.

  2. Vše vložíme do pomalého hrnce, přidáme zbytek ingrediencí mimo whisky a nastavíme si na 8 hod. LOW.

  3. Po osmi hodinách maso roztrháme v hrnci dvěma vidličkami na vlákna, přidáme whisky a ještě zapneme na další 1 hodinu.

  4. Nakonec přidáme změklé máslo a rozmixujeme na jemno, přidáme mandle a brusinky, ale nemusí být.
    Naplníme formičky a dáme ztuhnout do lednice.

  5. Mezitím dáme vařit maliny, stačí tak 8 minut, propasírujeme je, doplníme vodou do 250 ml, přidáme želatinu, uvaříme dle návodu na obale a přelijeme vychladlou paštiku.

  6. Pokud nemáme v úmyslu spotřebovat max. do dvou dvů, naplníme rovnou skleničky a sterilizujeme 1 hodinu na 95 C° a druhý den ještě jednou stejně.

Poznámka od kuchařky

Já jsem do skleniček na zavařování brusinky nedávala.

Komentáře k receptu Vepřová paštika s brusinkami a mandlemi v pomalém hrnci

Předchozí 1 2

Tématické fráze: paštika z pomalého hrnce vepřové maso v pomalém hrnci pastika ze zbytku masa v pomalém hrnci vepřová masova paštika brusinkova paštika v pomatem hrnci játrová paštika v pomalém hrnci vepřová pastika ve formě vepřová pastika do formy veprova pastika recept paštika z bůčku v pomalém hrnci pomalý hrnec recepty na bůček