Vepřová paštika s brusinkami a mandlemi v pomalém hrnci

medanek Kuchařka: medanek

Pomalý hrnec 16 názorů

Suroviny

1 kg vepřové kýty
1 kg bůčku
4 cibule
5 stroužků česneku
1,5 rovné lžičky soli
1/2 kostky másla
¾ lžičky pepře
1,5 lžíce tymiánu
malý panák whisky nebo bourbonu
Dále:
mandle
brusinky - množství je individuální
250 g malin
1 želé Dr. Otker
Recept si zatím oblíbilo 22 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso párkrát překrojíme, cibuli na osminky, česnek na plátky.

  2. Vše vložíme do pomalého hrnce, přidáme zbytek ingrediencí mimo whisky a nastavíme si na 8 hod. LOW.

  3. Po osmi hodinách maso roztrháme v hrnci dvěma vidličkami na vlákna, přidáme whisky a ještě zapneme na další 1 hodinu.

  4. Nakonec přidáme změklé máslo a rozmixujeme na jemno, přidáme mandle a brusinky, ale nemusí být.
    Naplníme formičky a dáme ztuhnout do lednice.

  5. Mezitím dáme vařit maliny, stačí tak 8 minut, propasírujeme je, doplníme vodou do 250 ml, přidáme želatinu, uvaříme dle návodu na obale a přelijeme vychladlou paštiku.

  6. Pokud nemáme v úmyslu spotřebovat max. do dvou dvů, naplníme rovnou skleničky a sterilizujeme 1 hodinu na 95 C° a druhý den ještě jednou stejně.

Poznámka

Já jsem do skleniček na zavařování brusinky nedávala.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 109 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřová paštika s brusinkami a mandlemi v pomalém hrnci

1 2

Tématické fráze: paštika z pomalého hrnce vepřové maso v pomalém hrnci veprova pastika recept paštika z bůčku v pomalém hrnci pomalý hrnec recepty na bůček

Zapomněl/a jsem heslo