Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové mleté válečky na zelenině a uzeném

Mleté maso připravené v pomalém hrnci zůstává šťavnaté a nezmenšuje ani výrazně objem. Kromě přípravy masa a zeleniny před vložením do hrnce, si vše podstatné obstará přístroj sám. Výsledné válečky včetně přílohy svou skvělou chutí příjemně překvapí.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 245 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 225 min

245 min (20 min příprava + 225 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 632 kJ /
2 302 kcal
Bílkoviny169,53 g
Tuky132,97 g
Vláknina31,00 g
Cholesterol 399 mg
Sodík 2,28 g
Sůl5,20 g
Sacharidy98,32 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso dvakrát po sobě umeleme na masovém mlýnku. Sýr nastrouháme na velkých slzičkách struhadla. 1 cibuli nakrájíme nadrobno a 3 stroužky česneku prolisujeme. Přidáme provensálské koření, pepř a sůl. Dobře promícháme a mezi navlhčenými dlaněmi vytvarujeme stejně velké válečky. Krok 2: Brambory nakrájíme na 0,5 cm široké kolečka, mrkev na široké proužky, dáme na dno pomalého hrnce, posypeme kmínem a solí. Krok 3: Zbývající cibule a česnek nakrájíme nadrobno. Uzený bůček nakrájíme na drobné kostičky a dáme ho do kastrolu na rozehřátý olej. Až začne pouštět tuk, přidáme cibule s česnekem, promícháme a restujeme 5 minut. Krok 4: Přemístíme do pomalého hrnce, zamícháme a poklademe masovými válečky. Do každého vtlačíme kousek másla, mezi ně dáme po kousku mrkve aby se během vaření neslepily a hrnec přiklopíme poklicí. Krok 5: Program na hrnci nastavíme na High a necháme pracovat 3,5 hodiny.
Na talíři posypeme pokrájenou vhodnou bylinkou.

TIP: Jak vařit v pomalém hrnci

Zveřejněno 9. 7. 2023

Poznámka autorky Anna Kocikova

Válečky chutnají stejně dobře i z kuřecího masa ( vykostěná stehna). Pro docílení efektu mírného opečení můžeme půl hodiny před koncem podložit pokličku na pomalém hrnci vařečkou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové mleté válečky na zelenině a uzeném

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ERqPl

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové mleté válečky na zelenině a uzeném

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ERqPl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Simona Skolakova: Simonko,já mám doma 3 oblíbence:-8Papiňák,horkovzdušnou fritézu a pomaláček:-D

Anna Kocikova: Drahuško jak mi frajer PH opustí hned kupuji nový bez něj už nemůžu existovat,jak jsem ho nechtěla a přemluvili jste mi tady kdysi tak ho miluji:-D:-K:-K:-Kje to úžasný pomocník no prostě frajer,proto u mě dostal takové jméno:-D:-D:-D:-D:yes::yes::yes:

Hella-děkuji za realizaci a pochvalu,potěšilo mě to:-8:-K

Marie Svarcova-Maruško děkuji:-KKdyž se mi neopravitelně pokazil po hodně letech první PH,ještě ten samý den zajel manžel do obchodu a koupil nový:-DNemohu bez něj být:-8

Dnes bylo k obědu a moc chutnalo!

:-)<3:yes:recept si bodík zaslouží a foto je moc hezké. Já PH nemám a nikdy mít nebudu :-K

zuzi777a Komentář mě potěšil,děkuji:-KPH mám moc ráda a hlavně teď,když sluníčko pere do kuchyně o 106:-D

Kdepak! Já na pomalý hrnec nedám dopustit! Jen naložit a pak si počkat na výsledek. To mám ráda!:-*

Suroviny:
krkovice vepřová, sýr tvrdý, cibule, česnek, koření provensálské, pepř mletý, sůl, bůček uzený, olej, cibule, česnek, brambory, mrkev, kmín drcený, sůl, máslo,

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu