Vepřové plátky se zeleninou a olivami v PH

maris Kuchařka:

Pomalý hrnec 10 názorů

513
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Suroviny

500 g vepřové plece
1 velká červená paprika
3 rajčata
1 rajský protlak
1 cibule
4 stroužky česneku
2 řapíky celeru
černé olivy / množství podle chuti /
100 ml červeného vína
250 ml bujónu nebo vývaru / i z kostky /
1 lžíce másla
1 lžíce mouky
koření adžika
sůl
pepř
1 lžička cukru
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Plátky osolíme, opepříme, okořeníme adžikou, vložíme do PH, přidáme drobně pokrájenou cibuli a plátky česneku, rajský protlak, podlijeme vínem a 100 ml vývaru. Zapneme na HIGH (cca 4 hodiny).

  2. Rajčata spaříme, po zchladnutí oloupeme, odstraníme semínka a nakrájíme na menší kousky. Po dvou hodinách vaření přidáme k masu připravená rajčata, proužky paprik a pokrájené řapíky celeru.

  3. Máslo prohněteme s moukou, uděláme malé kuličky a asi hodinu před koncem vaření vložíme do omáčky, přilijeme zbytek vývaru a necháme provařit (kdo nemá rád, může nechat jen přírodní bez zahuštění). Na závěr vmícháme olivy.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové plátky se zeleninou a olivami v PH

  • bara.it bara.it

    Maris - ja jsem rada za kazdy novy recept v PH. Takze bodik je jasny.:yes:9:yes:

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    Bibinko, olivy jdou samozřejmě vynechat;-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Maris, moc pěknej recept i krásně vybarvená fotka:-! Já bych také vynechala olivy, ty se u nás nejí-prostě nám nechutnají a pak si myslím, že i bez oliv to bude stejně dobré;-)Dávám ti 8. boda:yes:

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    Děkuju:-K
    Já jsem si, bohužel, neuvědomila, že ten řapíkatý celer není běžně k dostání, je tam dobrý, ale určitě by šlo dát kousek kořennového.
    mirco:-) - u nás zase jsou olivy jedno z mála, v čem " jede " celá rodina:-))

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Maris,teda toto sa ti podarilo:-OTie čierne olivy na bielej ryži a k tomu tá červená šťava,krásne farby a aj výborný recept:yes:Ja mám olivy moc rada a hlavne tieto veľké čierne a ten řapíkatý celer tiež u nás asi nezoženiem,ale hádam sa dá nahradiť aj obyčajným (ide hlavne o tú arómu) a toho mám v pivnici dosť:-DUkladám a dávam bod:-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Maris, vypadá to úchvatně! Já jen, kde teď vzít ten řapíkatý celer, věřím, že je tam dost důležitý a mi teď chybí i ten obyčejný. Každý rok si ty natě namrazím, co nejvíc můžu a už mám jen natě v kostičkách na led. U nás prodávají čerstvou bazalku, rozmarýn, snad mátu v kořenáčích. Na ostatní bych se musela vydat do Havířova, nebo Karviné.:yes:

    Odpovědět

  • Aneta Aneta

    Vypadá to moc pekně, 4 bodík.:-K

    Odpovědět

  • drahulin drahulin

    Maris recept vypadá krásně.:-pPosílám bodík a určitě udělám.;-)

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Maris:-)další tvůj receptík s fotečkou radost pohledět:-K.Přiznám se,že v olivách "nejedu",ani nikdo z mé rodinky:-(,ale jinak všechno ano:-p.No a ještě "nejedu" v PH;-(,ale ten se myslím dá nahradit obyč.kastrolem-alespoň trošku;-).Druhá boďka je tvá a já ukládám;-).

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo