

Vepřové plátky se zeleninou a olivami v PH
Suroviny
- 500 g vepřové plece
- 1 velká červená paprika
- 3 rajčata
- 1 rajský protlak
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 řapíky celeru
- černé olivy (množství podle chuti)
- 100 ml červeného vína
- 250 ml bujónu nebo vývaru (i z kostky)
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce mouky
- koření adžika
- sůl
- pepř
- 1 lžička cukru
Postup přípravy receptu
Plátky osolíme, opepříme, okořeníme adžikou, vložíme do PH, přidáme drobně pokrájenou cibuli a plátky česneku, rajský protlak, podlijeme vínem a 100 ml vývaru. Zapneme na HIGH (cca 4 hodiny).
Rajčata spaříme, po zchladnutí oloupeme, odstraníme semínka a nakrájíme na menší kousky. Po dvou hodinách vaření přidáme k masu připravená rajčata, proužky paprik a pokrájené řapíky celeru.
Máslo prohněteme s moukou, uděláme malé kuličky a asi hodinu před koncem vaření vložíme do omáčky, přilijeme zbytek vývaru a necháme provařit (kdo nemá rád, může nechat jen přírodní bez zahuštění). Na závěr vmícháme olivy.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vepřové plátky se zeleninou a olivami v PH
-
zujali: omlouvám, se, že odpovídám až dnes - určitě to jde připravit bez PH
děkuji
-
Chtěla jsem se zeptat zda se to dá dělat i normálně. Nemám totiž PH. Ale vypadá to moc lákavě
-
Maris - ja jsem rada za kazdy novy recept v PH. Takze bodik je jasny.
9
-
Bibinko, olivy jdou samozřejmě vynechat
-
Maris, moc pěknej recept i krásně vybarvená fotka
Já bych také vynechala olivy, ty se u nás nejí-prostě nám nechutnají a pak si myslím, že i bez oliv to bude stejně dobré
Dávám ti 8. boda
-
Děkuju
Já jsem si, bohužel, neuvědomila, že ten řapíkatý celer není běžně k dostání, je tam dobrý, ale určitě by šlo dát kousek kořennového.
mirco- u nás zase jsou olivy jedno z mála, v čem " jede " celá rodina
-
Maris,teda toto sa ti podarilo
Tie čierne olivy na bielej ryži a k tomu tá červená šťava,krásne farby a aj výborný recept
Ja mám olivy moc rada a hlavne tieto veľké čierne a ten řapíkatý celer tiež u nás asi nezoženiem,ale hádam sa dá nahradiť aj obyčajným (ide hlavne o tú arómu) a toho mám v pivnici dosť
Ukladám a dávam bod
-
Maris, vypadá to úchvatně! Já jen, kde teď vzít ten řapíkatý celer, věřím, že je tam dost důležitý a mi teď chybí i ten obyčejný. Každý rok si ty natě namrazím, co nejvíc můžu a už mám jen natě v kostičkách na led. U nás prodávají čerstvou bazalku, rozmarýn, snad mátu v kořenáčích. Na ostatní bych se musela vydat do Havířova, nebo Karviné.
-
Vypadá to moc pekně, 4 bodík.
-
Maris recept vypadá krásně.
Posílám bodík a určitě udělám.
-
Maris
další tvůj receptík s fotečkou radost pohledět
.Přiznám se,že v olivách "nejedu",ani nikdo z mé rodinky
,ale jinak všechno ano
.No a ještě "nejedu" v PH
,ale ten se myslím dá nahradit obyč.kastrolem-alespoň trošku
.Druhá boďka je tvá a já ukládám
.
-