

Vepřové na zelenině s opečenou hlívou
Suroviny
- 4 plátky vepřové krkovičky
- 100 ml rajčatového pyré
- 1 pórek
- 3 mladé cibulky
- 6 velkých stroužků česneku
- 1 červená paprika
- 200 ml bujónu nebo silného vývaru ( může být z kostky )
- 1 lžíce hladké mouky
- 250 g hlívy ústřičné
- kmín
- sůl
- pepř
- olej
- l lžíce sádla
Postup přípravy receptu
Plátky masa lehce naklepeme, na krajích nařízneme a zprudka opečeme na oleji. Osolíme, opepříme, vložíme do nádoby PH, přidáme pokrájený česnek, rajčatové pyré, vývar a zapneme na Hight.
Po dvou hodinách přidáme jemně nakrájený pórek, cibulky a papriku. Hodinu před koncem vaření rozmícháme mouku v trošce vody, zašleháme do šťávy a dovaříme. Celkem vaříme 4 hodiny.
Mezi tím rozehřejeme na pánvičce sádlo, přidáme hlívu, kmín, opečeme a osolíme. Na talířích rozdělíme na porce masa opečenou hlívu.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vepřové na zelenině s opečenou hlívou
-
úžasná hra barev
v náhodných receptech
-
Dobrý den, vypadá to báječně, jako čerstvá majitelka "pomaláče" recept určitě brzo vyzkouším, jakmile koupím hlívy
Hanka -
Krásný voňavý recept
.
+7
-
Uz jsem nenapadne naznacila jeziskovi neco o tom hrnci - tak snad pochopi
Zatim ukladam na budouci (snad blizke) casy.
6
-
Maris, samé bezvadné a chutné suroviny a kde je hlíva,česnek a maso, to už vůbec nemá chybičku. Letí ti ode mne bodííík
-
JaniR děkuju, už jsem doplnila - ml
a všem děkuju za bodíky
Určitě to v normálním hrnci jde udělat
-
maris, má to být 100g rajčatového pyré, jo? Vypadá to fakt úžasně. Ta hlíva v tom mase musí udělat super chuť. Sice nemám pomalý hrnec, ale myslím, že by se to dalo udělat i klasicky.
-
Maris, krásná fotka jako vždy a jídlo super také
+3.
-
ráda vyzkouším