Malé melounové pohoštění
Meloun nemusí být jen sladké letní osvěžení. Ozdobně ho vykrájejte, doplňte výrazným krémovým kozím sýrem, ochuceným balsamico krémem a opraženými pistáciemi. V tom okamžiku budete mít rafinovaný předkrm nebo dezert ve francouzském stylu.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 124 kJ / 269 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 35,48 g |
Tuky | 11,75 g |
Vláknina | 2,07 g |
Cholesterol | 40 mg |
Sodík | 936 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 4,77 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z plátů melounu silných alespoň 3-4 cm vykrájíme potřebný počet kroužků nebo nakrájíme čtverce. Měly by to být kruhy o průměru 6 cm nebo čtverce 5x5 cm.
Krok 2: Na každou porci kápneme balsamico a natřeme silnější vrstvu zvoleného krémového sýru. Kozího, ale může být i jiný smetanový.
Krok 3: Červenou cibuli nakrájíme na tenké plátky a dáme do misky se studenou vodou na 2-3 minuty, poté scedíme a necháme na papírové utěrce oschnout.
Krok 4: Vyloupané pistácie nasekáme nahrubo a opražíme na suché pánvi. Vychladlé navrstvíme na sýr a přidáme cibuli. Dozdobíme i talířek několika kapkami balsamicového krému. Podáváme vychlazené.
Zveřejněno 21. 7. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Malé melounové pohoštění
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRYLv
Moje poznámka
Malé melounové pohoštění
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRYLv
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 2 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 9 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 13 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 14 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 17 minutami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 18 minutami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 21 minutami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 23 minutami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 24 minutami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 27 minutami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 36 minutami
Krkovička po farářsku
Olympus před 1 hodinou
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 1 hodinou
Nejlepší litý perník
Noumik před 1 hodinou
Suroviny:
meloun,
sýr měkký tavený,
cibule červená,
ořechy pistácie,
krém
Komentáře (7)