Malé pohoštění pro hezké posezení
Chuťovky, podávané jako malé pohoštění při posezení s rodinou či přáteli, je pro každou kuchařku výzvou se tak trochu předvést. Fantazii se meze nekladou a je jen na vás, jaké suroviny a jakou formu podávání zvolíte.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 939 kJ / 3 092 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 115,45 g |
| Tuky | 182,30 g |
| Vláknina | 14,25 g |
| Cholesterol | 948 mg |
| Sodík | 3,77 g |
| Sůl | 9,16 g |
| Sacharidy | 241,42 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na soudečky uděláme z uvedených surovin náplň. Vše dáme do misky a ručně nebo šlehačem našleháme. Rohlíky nakrájíme na silnější kolečka. Do koleček rohlíků pomocí malé likérové skleničky nebo jen palcem uděláme uprostřed důlky.
Krok 2: Do důlků vidličkou nebo cukrářským jednorázovým sáčkem nandáme náplň a ozdobíme dle chuti kouskem šunky nebo suchého salámu (Princ, Paprikáš apod.), kouskem okurky, papriky, sýru nebo jinak dle fantazie, chuti a možností.
Krok 3: Dále připravíme těsto na palačinky. Oloupanou řepu rozmixujeme, dáme do misky, přidáme rozšlehaná vejce, olej, česnek, sůl a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Postupně přiléváme mléko a přitom metličkou prošleháváme do hustoty klasického palačinkového těsta.
Krok 4: Necháme alespoň půl hodiny odpočinout. Každá mouka jinak saje a pokud by těsto moc zhoustlo ještě přidáme mléko dle potřeby. Než těsto odpočine smícháme sýry s ostatními surovinami, metličkou nebo vidličkou vytvoříme hustou hladkou náplň.
Krok 5: Na nepřilnavé pánvi usmažíme na středním stupni tepla palačinky 10-12 ks, které po vychladnutí natřeme náplní, srolujeme a dáme ztuhnout do chladu. Před podáváním nakrájíme a dozdobíme.
Zveřejněno 7. 2. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Malé pohoštění pro hezké posezení
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zp7J8
Moje poznámka
Malé pohoštění pro hezké posezení
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zp7J8
Nejnovější recepty
Steaky z hovězí svíčkové podle Mirka Kaliny
Přidáno před 3 hodinami
Kuře s divokým kořením
Přidáno před 11 hodinami
Vepřové plátky na žampionech, cuketě, pórku a rajčatech.
Přidáno před 17 hodinami
Bábovka z pomazánkového másla s ořechy
Přidáno před 19 hodinami
Hrachová kaše bez mouky
Přidáno před 21 hodinami
Čočka se zeleninou
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kávový likér
daninako před 45 minutami
Sádlo z trouby bez míchání
Demona před 52 minutami
Květák z horkovzdušné fritézy
Radka61 před 58 minutami
Hrstková polévka
lunav1 před 1 hodinou
Vepřová bratislavská plec
[email protected] před 3 hodinami
Tři druhy knedlíků podle Honzy Punčocháře
arabam před 3 hodinami
Hrníčková bábovka
NikoSarah7 před 10 hodinami
Zapečená polévka z červené řepy
Kajkajak před 11 hodinami
Rošťáci z vepřového masa
NikoSarah7 před 12 hodinami
Suroviny:
rohlík,
pomazánkové máslo,
máslo,
sýr,
hořčice,
šunka,
okurka čerstvá,
sýr gouda,
petrželka,
řepa červená,
mléko,
mouka hladká,
prášek do pečiva,
vejce,
česnek,
česnek granulovaný,
olej slunečnicový,
sýr,
pomazánkové máslo,
máslo,
křen,
sůl
Komentáře (7)