Špenátový koláč se smetanovým krémem
Mechový koláč, jak se mu říká s ohledem na jeho svěží barvu, je hitem posledních let. Nadýchaný korpus je zelený díky použití špenátu. Ten skvěle doplňuje lehký krém ze šlehačky a zakysané smetany. K dozdobení koláče pak můžete použít třeba jedlé květy.
Suroviny pro 1 kus
dortová forma o průměru 25-26 cm.
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 389 kJ / 5 112 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 98,44 g |
Tuky | 261,28 g |
Vláknina | 20,80 g |
Cholesterol | 1,12 g |
Sodík | 786 mg |
Sůl | 2,99 g |
Sacharidy | 581,30 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 5. 4. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Špenátový koláč se smetanovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YEvWM
Moje poznámka
Špenátový koláč se smetanovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YEvWM
Nejnovější recepty
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno před 6 hodinami
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno před 10 hodinami
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno před 11 hodinami
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno před 12 hodinami
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno před 12 hodinami
Zapečené brambory s vařenými vejci
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rajčatový salát s majonézou
Darwin před 9 minutami
Tatarák z buřtů
Slavista62 před 4 hodinami
Hlávkový salát se škvarečky
Frana74 před 4 hodinami
Královská cukeťačka
trdlo před 4 hodinami
Polévka z růžičkové kapusty s klobáskou
oligarda před 4 hodinami
Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce
LiborC před 4 hodinami
Jarní pomazánka s vejci
Slavista62 před 4 hodinami
Pikatní polévka z červené čočky
Kajkajak před 4 hodinami
Brokolicová polévka s vločkami
Suzy8 před 4 hodinami
Kuřecí čína
Josef-bartak před 5 hodinami
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
mouka hladká,
kypřící prášek do pečiva,
olej,
protlak špenátový,
smetana ke šlehání,
smetana zakysaná,
cukr vanilkový
Komentáře (8)