Smažená hlíva ve vinném těstíčku s rokfórovou omáčkou
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 190 kJ / 2 197 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 95,56 g |
Tuky | 93,42 g |
Vláknina | 27,50 g |
Cholesterol | 746 mg |
Sodík | 3,36 g |
Sůl | 8,22 g |
Sacharidy | 190,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žloutky oddělíme od bílků a rozšleháme je s bílým vínem. Přidáme mouku, trochu soli a všechno důkladně promícháme. V případě potřeby přilijeme ještě trochu vína. Těstíčko necháme 10 minut odpočinout.
Krok 2: Hlívu očistíme a zbavíme tvrdých nohou. Můžeme je usušit, nebo přidat do polévek. Větší houby případně rozpůlíme. Houby osolíme a opepříme.
Krok 3: Z bílků ušleháme sníh a opatrně ho vmícháme do těstíčka. Rokfór protlačíme cedníkem a rozetřeme ho s mlékem dohladka. Přidáme zakysanou smetanu a zelený pepř a všechno důkladně promícháme.
Krok 4: Olej rozehřejeme na 170°C. Hlívy namočíme v těstíčku a usmažíme je v horkém oleji dozlatova. Usmažené necháme okapat na papírové utěrce.
Krok 5: Houby podáváme s rokfórovou omáčkou.
Zveřejněno 8. 12. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Smažená hlíva ve vinném těstíčku s rokfórovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/92D4
Moje poznámka
Smažená hlíva ve vinném těstíčku s rokfórovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/92D4
Nejnovější recepty
Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta podle ČSN
Přidáno před 2 hodinami
Bramborová kaše zapečená s hermelínem
Přidáno před 10 hodinami
Křehký štrúdl
Přidáno před 10 hodinami
Aspik s vajíčkem
Přidáno před 13 hodinami
Cuketové vafle se smaženým květem
Přidáno před 13 hodinami
Brokolicové mini kuličky jako pohoštění
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Fazolkový salát
Vlasta159 před 4 hodinami
Rajčatové chutney
BlaV. před 12 hodinami
Švestkový kompot
Backurka před 13 hodinami
Rychlý hrnkový ovocný koláč s drobenkou
Mondulka1981 před 14 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
DavidVolvo před 15 hodinami
Omáčka na špagety s cuketou
Majkaa před 16 hodinami
Salát Coleslaw
Kristina1 před 17 hodinami
Zeleninová polévka s cizrnou
Pepajz před 17 hodinami
Polévka s cizrnou, pórkem, bramborem
Pepajz před 17 hodinami
Hrnkový koláč se žmolenkou (litý)
kohpet před 17 hodinami
Tématické fráze:
hliva ustricna v testicku,
hlíva na čínský způsob recept,
hlíva v těstíčku,
smažena hliva,
hliva recepty,
rokfórovou,
rokforová omáčka na těstoviny,
hliva ustricna smazena,
hlíva ústřičná v těstíčku recepty,
hlíva ústřičná smažená v těstíčku,
hlíva s nivou,
testoviny s rokeforovou omáčkou,
recept smažené houby v těstíčku,
smaženice z hlívy,
rokforová omáčka,,
rokvorská omáčka,
jablecne krouzky ve vinnem testicku,
kure s rokforovou omackou,
smažená niva v těstíčku,
smažená hlíva ústřičná v těstíčku
Suroviny:
hlíva ústřičná,
smetana zakysaná,
roquefort,
mouka pšeničná,
mléko,
víno bílé suché,
vejce,
pepř zelený,
olej,
pepř,
sůl
Komentáře (22)