

Kuře s kanadskou omáčkou
Suroviny
- 1 rozporcované kuře
- sůl
- pepř
- česnek
- máslo
- šťáva z citronu
- Omáčka:
- 2 cibule
- 1 lžíce worcestru
- 1 lžíce octa
- 1 lžíce cukru
- 1 lžička chilli
- 1 lžička soli
- špetka pepře
- 1 šálek kečupu
- 1 šálek vody
Postup přípravy receptu
Uvaříme všechny přísady k omáčce asi 15 minut na mírném ohni.
Po uvaření přidáme plátek másla, lisovaný česnek a citronovou šťávu. Omáčku necháme chladnout. Po částečném zchladnutí ji rozmixujeme ručním mixerem.
Naporcované kuře osolíme a dáme péct do trouby. Když je asi tak napůl upečené, poléváme jej připravenou omáčkou.
Po upečení dáme do zbylé omáčky uvařené a nakrájené brambory, trochu promícháme a ihned podáváme.
Poznámka od kuchařky
Recept jsme převzali od pana P. Novotného.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kuře s kanadskou omáčkou
-
Vynikající
-
Dobrota, chutnalo nám! Posílám bodík a dík
-
Dnes jsem to vařila a opravdu vynikajíc
Doporučuju...
-
Je to strašně moc výborný, doporučuji všem.
-
Kuře po Kanadsku znám již delší dobu z TV Prima-vařečka. Mám stejný recept - ingredience, ale jiný postup. Lisovaný česnek, citrónovou šťávu a máslo nedávám do omáčky, ale na kuře. Kuře posolím, potřu prolisovaným česnekem a pokapu citrónovou šťávou. Nechám odležet a mezi tím si připravím omáčku. Uvařenou omáčku (je to taková hustá, kořeněná marináda) nemixuji, ale vyliji na ochucené kuře. Pak kuřátko, potřené marinádou, obložím plátky másla a pak s ním šup do vyhřáté trouby na 180° C. Během pečení kuřátko podlévám výpekem. Kuře peču odkryté 1 hodinu a neotáčím ho. Tento recept doporučuji všem, co mají rádi pikantní chuť.
Posílám bodíka.
-
Super
,recept som našla tiež najprv v knihe od P.Novotného,tu je na kanadské kura viac receptov s malými obmenami (bez worčestru) ale toto nemalo chybu,bolo to pikantné,sladko-kyselé,mňam
-
taky kanadské kuře dělávám, je to opravdu dobrota , akorát přílohu nedávám bramobry, ale tortely.