Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře s kanadskou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jitka a Vlastik

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 365 kJ /
565 kcal
Bílkoviny7,59 g
Tuky1,92 g
Vláknina11,57 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 5,67 g
Sůl14,58 g
Sacharidy125,98 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uvaříme všechny přísady k omáčce asi 15 minut na mírném ohni. Krok 2: Po uvaření přidáme plátek másla, lisovaný česnek a citronovou šťávu. Omáčku necháme chladnout. Po částečném zchladnutí ji rozmixujeme ručním mixerem. Krok 3: Naporcované kuře osolíme a dáme péct do trouby. Když je asi tak napůl upečené, poléváme jej připravenou omáčkou. Krok 4: Po upečení dáme do zbylé omáčky uvařené a nakrájené brambory, trochu promícháme a ihned podáváme.

Zveřejněno 25. 3. 2008

Poznámka autora Jitka a Vlastik

Recept jsme převzali od pana P. Novotného.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře s kanadskou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YL0

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře s kanadskou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YL0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Vynikající:-!;-)

Dobrota, chutnalo nám! Posílám bodík a dík ;-)

Dnes jsem to vařila a opravdu vynikajíc:-))Doporučuju...;-)

Je to strašně moc výborný, doporučuji všem.:-K

Kuře po Kanadsku znám již delší dobu z TV Prima-vařečka. Mám stejný recept - ingredience, ale jiný postup. Lisovaný česnek, citrónovou šťávu a máslo nedávám do omáčky, ale na kuře. Kuře posolím, potřu prolisovaným česnekem a pokapu citrónovou šťávou. Nechám odležet a mezi tím si připravím omáčku. Uvařenou omáčku (je to taková hustá, kořeněná marináda) nemixuji, ale vyliji na ochucené kuře. Pak kuřátko, potřené marinádou, obložím plátky másla a pak s ním šup do vyhřáté trouby na 180° C. Během pečení kuřátko podlévám výpekem. Kuře peču odkryté 1 hodinu a neotáčím ho. Tento recept doporučuji všem, co mají rádi pikantní chuť.:-O:-p Posílám bodíka.

Super :yes:,recept som našla tiež najprv v knihe od P.Novotného,tu je na kanadské kura viac receptov s malými obmenami (bez worčestru) ale toto nemalo chybu,bolo to pikantné,sladko-kyselé,mňam :-p

taky kanadské kuře dělávám, je to opravdu dobrota , akorát přílohu nedávám bramobry, ale tortely. :-p

Tématické fráze:
omáčka ke kuřeti, omáčka na kuře, kanadské kuře, kuře omáčka, omáčky ke kuřeti, omáčka z kuřete, omacky z kurete, omáčky na kuře, kanadské kuře recept, kure na omacku, kuře v kanadské omáčce, kure po kanadsku, omáčka kuře, kuře kanada, kuře v omáčce, kuřecí omáčka, kuře se smetanovou omáčkou, kure omacky, tortely, tv prima vařecka

Suroviny:
kuře, sůl, pepř, česnek, máslo, šťáva citronová, cibule, omáčka worcesterová, ocet, cukr, chilli, sůl, pepř, kečup sladký, voda

Přidat fotografie receptu