

Smažený kapr ve vinném těstíčku
Suroviny
- 4 ks kapra podkovy
- 150 ml bílého suchého vína
- 2 vejce
- 1 KL grilovacího koření
- sůl
- citrón
- podle potřeby hladká mouka
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
Kapra omyjeme, osušíme, osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Takto připraveného kapra necháme v chladu uležet asi 2 hod.
Do misky si dáme vejce, víno, sůl a řádně prošleháme. Postupně přidáváme hladkou mouku a vymícháme hladké těstíčko.
Odležené porce kapra obalujeme v těstíčku a smažíme v rozpáleném oleji z obou stran.
Usmaženého kapra dáme na papírovou utěrku a necháme okapat tuk. Podáváme s jakkoli upravenými bramborami, nebo i s bramborovým salátem.
Poznámka od kuchařky
KL-kávová lžička.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Smažený kapr ve vinném těstíčku
-
Dana61:kapra mám moc ráda, ale jím ho jen doma, protože mám respekt z jeho kostiček a tudíž jím pomalu a velmi opatrně
-
rozmarynaH:no já nevím nemám zkušenost dávat do těstíčka solamyl
-
no také bych si dala
ale jsem z naší rodiny jediná
nechápu, co mají proti rybičkám
tedy vlastně chápu - ty kosti. Jenže oni je mají i ve vyfiletovatém kousku
-
Pěkná práce
, pohledný talíř. Co myslíš, mohla bych dát místo hladké mouky solamyl
Ode mne +12
-
Všem děkuji za komentíky
-
Hanko, pěkný receptík
+
-
Hani kapra mám v mrazáku....že bych ho vyndala
no recept si tisknu a až dojde na kapra,tak vyzkouším
a tobě bodík posílám
-
Další dobrotka
, to těstíčko hmm no mňam
-
Šušli parádička, kapra mám v mrazáku a myslela jsem, že vydrží na Vánoce, ale takto teda nevím....
Aspoň dávám 6.bod
-
děkuji vám za komentíky
-
rebeka:určitě nemusí
-
Dal bych si ho hned.
Paráda.
-
recept se líbí
-
Hančí,nech toho
Mám v mrazáku kapříka,ale bude až o Vánocích
Máš to moc hezkéhned bych si dala
-
hmm.. a musí to být podkovy.. trváš na tom
mám kapří filátka
vinné těstíčko se mi moooc líbí