Smažený kapr ve vinném těstíčku

Suroviny

4 ks kapra podkovy
150 ml bílého suchého vína
2 vejce
1 KL grilovacího koření
sůl
citrón
podle potřeby hladká mouka
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Kapra omyjeme, osušíme, osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Takto připraveného kapra necháme v chladu uležet asi 2 hod.

  2. Do misky si dáme vejce, víno, sůl a řádně prošleháme. Postupně přidáváme hladkou mouku a vymícháme hladké těstíčko.

  3. Odležené porce kapra obalujeme v těstíčku a smažíme v rozpáleném oleji z obou stran.

  4. Usmaženého kapra dáme na papírovou utěrku a necháme okapat tuk. Podáváme s jakkoli upravenými bramborami, nebo i s bramborovým salátem.

Poznámka od kuchařky

KL-kávová lžička.

Komentáře k receptu Smažený kapr ve vinném těstíčku

Předchozí 1 2

Tématické fráze: kapr v těstíčku kapr ve vinném těstíčku kapr recepty v těstíčku vinné těstíčko pečený kapr v těstíčku kapr ve vinném v těstíčku smažený kapr kapr recepty smažený recept kapr v těstíčku babicovy dobroty kapr v těstíčku kapr ve vinem testicku smažené kapří podkovy kapr v těstíčku recept smažený kapr podkova smazeny kapr recepty smazene podkovy z kapra těstičko na kapra kapr v testicku recepty smažený kapr fotografie kapr v pikantnim těstíčku