Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 173 kJ / 1 953 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 201,08 g |
Tuky | 91,37 g |
Vláknina | 7,20 g |
Cholesterol | 1,02 g |
Sodík | 442 mg |
Sůl | 1,10 g |
Sacharidy | 79,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Předvařené dršťky zalijeme vodou a povaříme asi půl hodiny. Poté dršťky nakrájíme na nudličky (vodu po vaření nevyléváme).
Krok 2: Na sádle osmažíme cibuli skoro dozlatova, zaprášíme moukou a za stálého míchání doděláme, až mouka zpění a zbělá.
Jíšku zalijeme vývarem z drštěk, rozmícháme a provaříme. Krok 3: Přidáme pokrájené dršťky. Dochutíme solí, pepřem, česnekem a majoránkou.
Jíšku zalijeme vývarem z drštěk, rozmícháme a provaříme. Krok 3: Přidáme pokrájené dršťky. Dochutíme solí, pepřem, česnekem a majoránkou.
Zveřejněno 17. 11. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dršťky zadělávané
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9RX4
Moje poznámka
Dršťky zadělávané
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9RX4
Nejnovější recepty
Cuketovo-brokolicová polévka
Přidáno před 42 minutami
Kuřecí kousky s domácí omáčkou à la Uncle Ben’s
Přidáno před 2 hodinami
Pečené kuře na paprice
Přidáno před 4 hodinami
Zeleninový salát s pekingským zelím
Přidáno před 13 hodinami
Kančí guláš se zelím
Přidáno před 13 hodinami
Zelí s vepřovým masem
Přidáno před 13 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vydatná hrachovka
Fitulka před 13 minutami
Pečená švestková povidla
Fitulka před 1 hodinou
Italské plněné placky
Lucie1001 před 2 hodinami
Helenské rohlíky
Tynaja před 5 hodinami
Zeleninové lečo na zimu
janatka před 5 hodinami
Segedínský guláš
Kajkajak před 10 hodinami
Blesková šlehačková bábovka
Mistrova před 13 hodinami
Špaldový chléb rychlý, bez hnětení, v troubě
LucieZKoprivnice před 16 hodinami
Povidla pečená v troubě
Zuza1985 před 17 hodinami
Suroviny:
dršťky,
voda,
sádlo,
cibule,
mouka hladká,
sůl,
pepř,
česnek,
majoránka,
paprika sušená sladká
Komentáře (5)
***
Aby jídlo nemělo tzv. "psí" barvu, tak jsem ho přibarvil mletou paprikou
Profesionální by bylo papriku "rozpustit" v horkém tuku...
...ale já to odbyl rozmícháním samotné papriky přímo v jídle