Broskvový nákyp
Připomeňte si staré časy, kdy nám dělaly naše babičky nákypy z ovoce, které právě dozrálo. Meruňky, broskve, švestky, všechno se hodilo a všechno nám tak chutnalo. A bude chutnat zajisté i teď.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 497 kJ / 2 748 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 65,49 g |
Tuky | 115,81 g |
Vláknina | 4,75 g |
Cholesterol | 1,07 g |
Sodík | 965 mg |
Sůl | 2,33 g |
Sacharidy | 358,53 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mléko zahřejeme, vsypeme rýži, přidáme špetku soli a skořici. Za stálého míchání přivedeme směs k varu, zmírníme a uvaříme doměkka. Během vaření je třeba rýži často míchat a případně dolévat mléko. Uvařená rýže by měla být mazlavá. Rýží odstavíme.
Krok 2: Včas zapneme nahřívat troubu na 200 °C. Pekáč vymažeme tukem
Krok 3: Žloutky ušleháme se změklým máslem do pěny a vmícháme je do zchladlé rýže. Z bílků vyšleháme sníh a zlehka vmícháme k rýži.
Krok 4: Do vymazaného pekáče rozetřeme vrstvu rýže, poklademe okapaným ovocem, opět vrstvu rýže . Pečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C dozlatova.
Krok 5: Než se nákyp zapeče, svaříme kompotovou šťávu na konzistenci sirupu, kterým poléváme jednotlivé porce nákypu.
Zveřejněno 26. 8. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Broskvový nákyp
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYRP6
Moje poznámka
Broskvový nákyp
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYRP6
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Bylinkové pesto
Přidáno před 13 hodinami
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno před 18 hodinami
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno před 20 hodinami
Bulgur s restovanou zeleninou, sýrem a klíčky
Přidáno před 22 hodinami
Rychlé kynuté knedlíky s rebarborou
Přidáno 6. 5. 2025 05:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nebeský koláč
prochajdam před 10 minutami
Vepřová játra na minutku z horkovzdušné fritézy
Chlebajez před 40 minutami
Pórková polévka s vejci, bramborami a lahůdkovým droždím
brtna před 1 hodinou
Maďarská rybářova polévka Halászlé
gedzitka před 2 hodinami
Chia pudink s ovocem
nasr.ferid před 3 hodinami
Krémová cibulačka
IIvveettaa před 6 hodinami
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Sahula před 13 hodinami
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Sahula před 13 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 15 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Alamatej před 15 hodinami
Suroviny:
rýže,
mléko,
sůl,
skořice celá,
máslo,
vejce,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
broskve v mírně sladkém nálevu,
máslo,
šťáva z kompotu
Komentáře (3)