Broskvový nákyp
Připomeňte si staré časy, kdy nám dělaly naše babičky nákypy z ovoce, které právě dozrálo. Meruňky, broskve, švestky, všechno se hodilo a všechno nám tak chutnalo. A bude chutnat zajisté i teď.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 497 kJ / 2 748 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 65,49 g |
| Tuky | 115,81 g |
| Vláknina | 4,75 g |
| Cholesterol | 1,07 g |
| Sodík | 965 mg |
| Sůl | 2,33 g |
| Sacharidy | 358,53 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mléko zahřejeme, vsypeme rýži, přidáme špetku soli a skořici. Za stálého míchání přivedeme směs k varu, zmírníme a uvaříme doměkka. Během vaření je třeba rýži často míchat a případně dolévat mléko. Uvařená rýže by měla být mazlavá. Rýží odstavíme.
Krok 2: Včas zapneme nahřívat troubu na 200 °C. Pekáč vymažeme tukem
Krok 3: Žloutky ušleháme se změklým máslem do pěny a vmícháme je do zchladlé rýže. Z bílků vyšleháme sníh a zlehka vmícháme k rýži.
Krok 4: Do vymazaného pekáče rozetřeme vrstvu rýže, poklademe okapaným ovocem, opět vrstvu rýže . Pečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C dozlatova.
Krok 5: Než se nákyp zapeče, svaříme kompotovou šťávu na konzistenci sirupu, kterým poléváme jednotlivé porce nákypu.
Zveřejněno 26. 8. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Broskvový nákyp
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYRP6
Moje poznámka
Broskvový nákyp
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYRP6
Nejnovější recepty
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 1 hodinou
Grinchův elixír
Přidáno před 15 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 19 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 19 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánočka III
Marcela.Ma. před 1 hodinou
Kapří hranolky
loing před 10 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 10 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 10 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 10 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 11 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 12 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 12 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 12 hodinami
Suroviny:
rýže,
mléko,
sůl,
skořice celá,
máslo,
vejce,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
broskve v mírně sladkém nálevu,
máslo,
šťáva z kompotu
Komentáře (4)